Rețetă pentru cartofi noi cu rozmarin și usturoi la tigaia wok

Rețetă pentru cartofi noi cu rozmarin și usturoi la tigaia wok
Pentru că sunt tare gustoși cartofii noi, atunci când sunt micuți și proaspeți, vă propunem o simplă și rapidă rețetă de cartofi noi cu rozmarin și usturoi la tigaia wok.

A început sezonul lor, astfel că vă sfătuim să nu ratați oportunitatea de a prepara cartofi noi cu rozmarin și usturoi la tigaia wok. Preparați în acest mod, cartofii noi sunt potriviți ca garnitură pentru orice friptură. Dar merg de minune serviți simpli, calzi. Doar cu o salată verde alături, sau cu un sos de iaurt și usturoi.

Ingrediente pentru rețeta de cartofi noi cu rozmarin și usturoi la tigaia wok

1 kg cartofi noi, micuți, 100 gr unt gras, sau untură de pasăre, 1 crenguță de rozmarin, sare și piper, după gust 3 – 4 căței de usturoi

Cum preparăm cartofi noi în tigaia wok

Alegem cartofi micuți, cam de aceeași mărime. Îi spălăm bine, fără a-i curăța de coajă. Apoi îi ștergem cu prosoape de hârtie. Presărăm sare și piper peste ei și îi amestecăm bine.

Într-o tigaie adâncă, un wok, punem untul sau untura de pasăre la încins. Adăugăm 2 căței de usturoi curățați și striviți, dar și crenguța de rozmarin. Lăsăm usturoiul și rozmarinul în tigaie doar până se aromatizează grăsimea, 1-2 minute. Apoi le îndepărtăm și adăugăm cartofii.

Rumenim bine cartofii pe toate părțile, la foc mediu. Scuturăm periodic tigaia pentru a se întoarce cartofii de pe o parte pe alta. Când cartofii sunt pătrunși și bine rumeniți, mai adăugăm în tigaie 2 căței de usturoi răzuiți pe care îi amestecăm bine printre cartofi. Stingem focul, transferăm cartofii în alt vas, tot adânc și punem un capac peste acesta, pentru a se infuza usturoiul și a aromatizeze bine cartofii. Servim cartofii calzi, simpli, cu diverse salate, sosuri, sau ca garnitură la orice friptură.

Sursa: Chefi la cuțite

Secretele nedeslușite dintr-un tratat de magie și paranormal. Cartea Soyga din Evul Mediu