Sunt câteva preparate care îți merg la suflet. Le făcea bunica și asta le făceau și mai bune, nu poți să le uiți toată viața.

Prăjitura ”Albă ca zăpada”. Rețeta bunicii

Sunt atât de multe rețete de prăjituri, dar parcă nu vine Crăciunul fără prăjitura bunicii ”Albă ca Zăpada”. Nu este o rețetă complicată.

Ingrediente

  • 3 lingurițe zahăr
  • 1 ou
  • 350 grame făină

Pentru cremă

  • 600 ml lapte
  • 2 ouă
  • 200 g unt
  • 2 lamâi
  • 3 linguri amidon
  • 200 grame zahăr pudră

Pentru glasat

  • 175 g zahăr pudră
  • 1/2 linguriță zeamă de lămâie
  • 2 ml colorant galben
  • 1 linguriță amoniac
  • 4 linguri lapte

Pentru foi (se pot cumpăra gata făcute)

  • 10 linguri de lapte
  • 10 linguri de zahăr
  • 10 linguri de ulei
  • 2 ouă
  • o linguriță rasă de amoniac
  • un praf de sare
  • făina cât cuprinde (500-550 g)

Mod de preparare

  • Pentru foi se amestecă toate ingredientele și aluatul rezultat se împarte în trei. Se întind foile care se coc pe fundul tăvii în jur de 5-8 minute, nu mai mult.
  • Pentru cremă, se fierbe laptele și, între timp, ouăle se bat spumă cu zahărul. Când laptele este cald se toarnă crema de ou cu zahăr, puţin câte puţin, se amestecă și se pune amidonul. Se reduce focul și se amestecă mereu până ce crema devine groasă.
  • Se ia de pe foc și se adaugă untul la temperatura camerei. Se amestecă bine și, la final, se pune sucul strecurat al celor două lămâi.
  • În tava mare a aragazului se așează alternativ foi și cremă și se prepară glazura.
  • Pentru glazură se amestecă albușul cu zahărul și cu suc de lămâie turnat puţin câte puţin. Se freacă energic până ce se îngroașa și la final se adaugă colorantul.
  • Se toarna glazura peste prăjitură, se întinde cu un cuţit cu lama lată și trecut prin apă și se lasă de pe o zi pe alta.

În Ajunul Crăciunului copiii pot petrece cu Alina Sorescu la TVR 1. E o premieră

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp