Prăjitură Cabana din Carpați

Prăjitură Cabana din Carpați
Pe platoul cu prăjituri festive de la orice sărbătoare, Prăjitura Cabana din Carpați va arăta spectaculos și va cuceri orice pofticios.

Chiar dacă este ceva mai mult de muncă la rețeta pentru Prăjitura Cabana din Carpați, rezultatul final merită tot efortul, pentru că este o prăjitură aspectuoasă, spornică, iar gustul este fabulos.

Ingredientele Cabana din Carpați

Aluat pentru 7 – 8 foi (dimensiuni tavă: 26/36 cm): 2 ouă, 200 g zahăr, 250 ml lapte, 200 ml ulei, 1 linguriță bicarbonat de amoniu, 1 lingură oțet, 1 linguriță praf de copt, făină cât cuprinde (aprox. 800-900 g)

Crema: 800 g zahăr, 400 g unt, 2 l lapte, 250 g făină, 20 – 30 g cacao, esență de rom, 250 g nucă măcinată sau nucă de cocos

Modul de preparare

Pentru a prepara aluatul de foi, se bat ouăle cu puțină sare, apoi cu zahărul până devin spumoase. Se adaugă pe rând, uleiul, laptele, bicarbonatul stins in oțet. Se omogenizează compoziția și se încorporează treptat, făina amestecată cu praful de copt. Se va obține un aluat nelipicios, nu foarte tare, care se acoperă cu o folie și se dă la rece 20 de minute.  Apoi se împarte în 7 – 8 părți. Se întind, pe rând, foile pe dosul tăvii și se coc pentru 3-4 minute fiecare, la 180 de grade.

Pentru crema caramel, se caramelizează zahărul, amestecând continuu. Apoi se adaugă imediat faina amestecata cu cacaoa și se omogenizează compoziția. Se toarnă, treptat, laptele fierbinte, în care s-a adăugat puțină sare. Se amestecă intens, până când crema se îngroașă bine. Se stinge focul și se adaugă imediat untul tăiat în cuburi, precum și esența. Se amestecă până când untul se topește și se încorporează în cremă.

Tehnică specială de tăiere

Se dă crema la rece, apoi se dă deoparte 1/4 din ea, pentru decor. Restul se împarte în mod egal și se întinde între foi. Se așază o greutate peste ultima foaie de la prăjitura Cabana din Carpați și se dă la rece pentru 5-6 ore, sau de pe o zi pe alta, până când foile sunt înmuiate și se poate tăia prăjitura.

Prăjitura se taie în fâșii lungi, apoi fiecare fâșie se așază pe marginea unui tocător, iar cu un cuțit ascuțit, cu lama subțire și trecută prin apă, se taie fâșia pe diagonală. Cele două secțiuni se întorc pe tocător și se lipesc între ele cu cremă, apoi se ung și pe exterior tot cu crema oprită și se presară nucă sau nucă de cocos. Se porționează în felii groase de 2 cm ca să poată sta frumos drepte ca o cabană.

Sursa: Chefi la cuțite

Magia bună și cele 3 semne că ești o vrăjitoare albă

Recomandarile noastre