Este simplă re’eta pentru cea mai delicioasă prăjtură cu banane. Marele avantaj este că nu conţine zahăr sau făină.
Prăjitura cu banane
Dacă țineți la siluetă, dar ați mânca ceva dulce, vă sugerăm un desert delicios și care se prepară repede, cu bani puțini: prăjitura cu banane.
Ingrediente
- 4 banane coapte
- 4 ouă
- 1/2 ceaşcă fulgi de ovăz pisaţi
- o ceaşcă de stafide
- o ceaşcă ulei de măsline
- 2 linguri bicarbonat de sodiu
- un vârf de cuţit de scorţişoară.
Mod de preparare
- Înainte de a ne apuca de prepararea prăjiturii cu banane, se aprinde cuptorul.
- Într-un vas, amestecă bine bananele, ouăle întregi şi uleiul de măsline în aşa fel încât să se obţină o pastă omogenă.
- Se adaugă stafidele şi amestecă din nou.
- În fine, adaugă fulgii de ovăz pisaţi, scorţişoara şi bicarbonatul.
- Unge o formă de prăjitură cu ulei de măsline şi presară fulgi de ovăz mărunţiţi, cam cât iei de două-trei ori cu vârful degetelor.
- Adaugă compoziţia în formă şi bagă prăjitura în cuptorul preîncălzit timp de 35 de minute, la foc mediu.
- Se scoate din cuptor când prăjitura se rumenește.