Prăjitura a fost creată în jurul anului 1990 de către bucătarul Santiago Rivera în restaurantul său, La Viña. Conform declarațiilor sale, a vrut să completeze meniul restaurantului și cu un desert, după ce a preluat afacerea de la părinții săi. A decis că desertul locului va fi un cheesecake căruia i-a dat un aspect rustic, și din a cărui rețetă a eliminat blatul.
Prăjitura are o crustă caramelizată, miezul este moale și aproape cremos. Prăjitura cu brânză inventată de Santiago Rivera este cel mai cremos și mai rapid cheesecake făcut la cuptor.
Ingrediente pentru „bască arsă”
cremă de brânză 420g,
smântână 200g,
3 ouă,
2 gălbenușuri,
zahăr 105g,
suc de lămâie 10ml
vas de copt, de chec dreptunghiular (21cm*9cm*6cm)
View this post on Instagram
Mod de preparare
Rețineți că toate ingredientele trebuie păstrate la temperatura camerei. Tapetați forma cu hârtie de copt. Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius.
Presați crema de brânză cu o spatulă și faceți-o moale. Adăugați zahărul și combinați împreună până când dispar granulele de zahăr. Spargeți ouăle într-un alt bol și bateți bine. Se adaugă încet și treptat oul bătut de 3 ori separat. Nu adăugați oul până când aluatul nu este neted și fără cocoloașe. Adăugați sucul de lămâie și amestecați până când totul este combinat. Textura este asemănătoare maionezei.
Adăugați smântâna groasă și amestecați până când este totul combinat. Turnați aluatul în tava pregătită dintr-o singură dată. Bateți tava de masă de câteva ori.
Coaceți la 20 – 25 de minute. Dacă doriți o suprafață arsă închisă la culoare, creșteți un pic temperatura. Lăsați cheesecake-ul să se răcească în tavă pe un grătar de sârmă până când ajunge la temperatura camerei. Apoi, se răcește la frigider peste 12 ore. Scoateți cheesecake-ul din tava de tort și desprindeți cu grijă hârtia pergament. Acoperiți partea laterală a formei cu un prosop umed și cald pentru a ușura scoaterea tortului. Puteți tăia cu ușurință tortul folosind un cuțit încălzit.
Sursa: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook