Prăjitură rapidă, pregătită în bucătăriile europene. Sfat și pentru diabetici

Prăjitură rapidă, pregătită în bucătăriile europene. Sfat și pentru diabetici
Un desert rapid și ușor de făcut se prepară în mai multe bucătării din Europa pentru că este și sănătos. Un adevărat energizant, datorită fructelor pe care le conține.

Rețeta a fost prezentată pe postul tv Paprika, post culinar care oferă pasionaților de gătit tot felul de rețete din diferite colțuri ale lumii.

Musli fără zahăr, cu fructe și cu semințe este o prăjitură preferată de cetățenii multor țări pentru că este și o gustare consistentă, care poate energiza corpul după o ședință petrecută în sala de antrenament.

De asemenea, poate fi dată copilului la școală sau adultul împachetează ușor un baton de musli și să-l pună în gentuța cu care merge la serviciu.

Prin ingredientele pe care le conține această prăjitură rapidă, ea poate fi ajustată la ingrediente și mâncată cu plăcere și fără grijă de pacienții cu diabet. De exemplu se renunță la stafide, iar cantitatea de prune uscate poate fi micșorată la 15 g, pentru că sunt fructe cu cantitate mai mare de zahăr. Astfel se pot răsfăța și diabeticii cu un dulce pregătit rapid în casă.

Ingrediente

150 g fulgi de ovăz
150 g mere
25 g nuci mărunţite
25 g migdale mărunţite
25 g seminţe de susan
25 g stafide
25 g prune uscate
1 linguriţă scorţişoară măcinată

Mod de preparare

Încălzim cuptorul la 200 de grade. Curăţăm şi radem merele, apoi le amestecăm cu fulgii de ovăz, nucile şi migdalele mărunţite, seminţele de susan, prunele uscate tăiate mărunt, stafidele şi scorţişoara. Formăm dreptunghiuri înalte de 1,5-2 cm.

Pregătim o tavă, acoperită cu hârtie de copt, aşezăm bucățile de musli formate şi le dăm la cuptor timp de 10 minute.

Le scoatem din cuptor, le lăsăm să se răcească, apoi le feliem cu un cuţit ascuţit în bucăși mai mici, după forma pe care o dorim.

Sunt persoane, mari amatoare de dulciuri, mai ales de ciocolată și nu au probleme mari de greutate sau cu diabetul. Acestea pot topi ciocolată albă sau cu lapte și apoi să tăvălească prin ea bucățile de batoane. Se lasă la răcit, apoi veți avea batoane de ciocolată cu musli.

Poftă bună!