Rafael Nadal, într-un film despre Ilie Năstase. Planeta va vorbi din nou despre Nasty

Rafael Nadal, într-un film despre Ilie Năstase. Planeta va vorbi din nou despre Nasty
Regizorul de succes Tudor Giurgiu face un film documentar despre marele nostru sportiv Ilie Năstase. Adună mărturii despre Nasty, așa cum a fost ”alintat” românul care a fost primul și singurul român pe locul 1 în topul tenisului mondial.

Acum, la noi, Ilie Năstase (75 de ani) este ”vânat” pentru căsătoriile sale eșuate. Dar a fost o vreme când toată planeta vorbea la superlativ despre marele nostru sportiv. A fost numărul unu mondial de două ori, în 1972 și 1973, și are 83 de titluri câștigate în tenisul mondial. A fost învingător la US Open, Roland Garros, Turneul Campionilor, Cupa Davis, turneul de la Winblendon.

I se spunea Nasty (n.r. neplăcut, răutăcios) din cauza tehnicii sale agresive și comentariilor sale. A fost adulat de cei care l-au văzut jucând, iar femeile erau topite după românul cu plete și temperament vulcanic. Circulă legenda că prin patul lui Nasty ar fi trecut peste 2.000 de femei. Mai târziu, a recunoscut că cifra era exagerată. Despre toate acestea, regizorul Tudor Giurgiu va face un mega-film documentar. A început cu Rafael Nadal – Rafa, cum este alintat de fani.

A fost o vreme când toată planeta vorbea la superlativ despre marele nostru sportiv, Ilie Năstase. A fost numărul unu mondial de două ori, în 1972 și 1973, și are 83 de titluri câștigate în tenisul mondial.

Rafael Nadal, într-un film despre Ilie Năstase

Ilie Năstase a ținut primele pagini ale ziarelor nu numai cu extraordinarele realizari sportive, ci și cu viața sa personală tumultuoasă. Are cinci mariaje la activ, cinci copii și continuă să fie una dintre cele mai urmărite personalități de la noi.

Fostul mare tenismen a ajuns la 75 de ani. Tocmai s-a căsătorit, dar se vorbește deja despre un divorț. Regizorul Tudor Giurgiu (49 de ani), creatorul TIFF, lucrează la un documentar dedicat lui Ilie Năstase, scrie gsp.ro. Ar urma să fie lansat, cel mai probabil, în 2023.

Tudor Giurgiu și echipa sa au vizitat academia lui Rafael Nadal din Manacor. El este primul nume mare care a filmat pentru lungmetrajul ce urmărește să omagieze viața și cariera lui Ilie Năstase.

„Proiectul pentru care am filmat cu Nadal se cheamă «Nasty», e un documentar despre viața si cariera lui Năstase. Este despre epoca tenisului de altădată, anii ’70, versus cea de azi.

Am filmat cu Ilie, urmează interviuri cu mari foști și actuali campioni, de la Connors, McEnroe, Stan Smith, la Djokovic, Becker, Yannick Noah, etc. Sper să îl terminăm în 2023. E mult de lucru și mult footage (filmare) de arhivă de găsit sau cumpărat”, a dezvăluit Tudor Giurgiu, în exclusivitate pentru GSP.ro.

Regizorul a vorbit și despre ce l-a impresionat în timpul vizitei la academia lui Rafa Nadal, unul dintre cei mai mari jucători ai tuturor timpurilor.

Tudor Giurgiu a aflat că unchiul Toni, cel care l-a dus pe nepotul său pe culmile gloriei, e un uriaș fan al lui Ilie Năstase.

Rafael Nadal este primul nume mare care a filmat pentru lungmetrajul ce urmărește să omagieze viața și cariera lui Ilie Năstase.

Recordurile din tenis ale lui Ilie Năstase:

  • locul 7 într-un clasament al finalelor jucate în carieră, cu 96 de ultime acte disputate, pe primul loc e Jimmy Connors cu 164.
  • locul 9 într-o ierarhie a semifinalelor jucate în carieră, cu 132, pe prima poziție e Jimmy Connors cu 235.
  • locul 6 într-o ierarhie a meciurilor jucate în carieră, 1.077 dintre care a câștigat 776, fapt ce-l plasează pe poziția a noua într-o ierarhie all-time.
  • 334 de meciuri pe zgură a câștigat Ilie Năstase în carieră, un total care îl plasează pe locul 8 într-un clasament dominat de Guillermo Vilas cu 659
  • locul 3 într-un clasament al titlurilor cucerite într-un singur sezon. În 1973, Năstase a cucerit 15 trofee. Doar Rod Laver cu 18, în 1969, și Guilermo Vilas cu 16, în 1977, l-au depăşit
  • 121 de meciuri a reușit să câștige Ilie Năstase în 1973.  Doar Vilas a reușit mai multe, 134 în 1977
  • 4 Turnee ale Campionilor a câștigat Ilie Năstase în carieră, doar Federer (6), Sampras, Lendl și Djokovici (5) au mai multe. Sursa: gsp.ro