Regulile pe care Albert Einstein le cerea primei soții să le respecte

Regulile pe care Albert Einstein le cerea primei soții să le respecte
Albert Einstein este cunoscut datorită contribuției sale în fizică. Toți îl cunosc ca un om de știință, dar sî vedem cum a fost în calitate de soț.

Regulile pe care Albert Einstein le cerea primei soții. Albert Einstein s-a remarcat în istorie datorită teoria relativității restrânse și teoria relativității generalizate. Este cel care a adus o contribuție majoră în lumea științei și numele lui va fi cunoscut încă o mulțime de ani. Pe lângă succesele pe care le obținea în știință, Einstein mai avea un rol important, cel de soț și tată.

Peste o perioadă s-a aflat că Einstein avea un set de reguli pe care prima soție, Mileva Maric trebuie să le respecte, fără să pună multe întrebări în plus. De asemenea, renumitul fizician a fost romantic, dar peste o perioadă s-a transformat într-un soț și tată indiferent.

Istoricii spun că Albert Einstein a cunoscut prima soție în anul 1896 la Institutul Politehnic din Zurich. În această instituție cei doi studiau fizica. Trebuie de remarcat că Mileva Maric a fost unica femeie care studia fizica în acel an. Prin urmare, după o prietenie care se baza pe faptul că ambii erau pasionați de această știință, cei doi s-au îndrăgostit.

Regulile pe care Albert Einstein le cerea primei soții

În anul 1903 s-au căsătorit și au adus pe lume trei copii. Renumitul fizician, pentru a salva cuplul lor de dragul copiilor, i-a impus câteva reguli, pe care prima soție trebuia să le respecte foarte strict. Setul de reguli poate fi găsit cu ușurință în volumul ”Einstein: Viața și universul său”, scris de Walter Isaacson.

Lista cu cereri a fost scrisă în 1914. Albert Einstein îi cerea soției să nu aibă pretenții să călătorească împreună cu ea sau poate chiar să stea acasă. Soția fizicianului nu trebuia să-i ceară intimitate și nici să nu-i reproșeze acest lucru.

De asemenea, Mileva Maric nu trebuie să vorbească în prezența fizicianului dacă nu este întrebată. Era nevoită să părăsească din start biroul lui Einstein, dacă acesta era nemulțumit. Pentru renumitul fizician era foarte important să nu fie criticat, în special în fața celor trei copii.

În volum mai era relatat și faptul că soția avea responsabilitatea de a-i găti trei mese pe zi. Și trebuia să mențină hainele și biroul fizicianului în ordine. Toate aceste reguli, se pare că au salvat căsnicia lor după ce au realizat că sunt doar prieteni și, după 11 ani, că au fost împreună doar de dragul copiilor.

Necazul Cruduței. Nu mai poate sta cu posteriorul în două luntrii