Poate fi preparată ca și gustare această rețetă de pachețele din foi de plăcintă cu omletă și spanac, dar poate fi inclusă și în lista rețetelor de aperitive festive pentru că va da o pată de gust și culoare unui platou cu diverse specialități. Se prepară destul de rapid și nu necesită foarte multe ingrediente, iar gustul este chiar deosebit! Poate fi o idee de a-i răsfăța pe cei dragi în weekend, dar pot constitui și baza pachetelor de la serviciu, aceste minunate gustări.
Ingrediente pentru rețetă de pachețele din foi de plăcintă cu omletă și spanac
1 pachet cu foi subțiri de plăcintă, 100 gr unt, puțin ulei de măsline, 1 kg frunze de spanac, 2 căței de usturoi, 5-6 ouă, 100 gr mozzarella, sare și piper, busuioc verde, mărar verde
Mod de preparare
Mai întâi lăsăm la decongelat foile de plăcintă, dacă optăm pentru cele din comerț, congelate. Găsim în hipermarketuri și foi de plăcintă proaspete, sau putem opta pentru a le prepara în casă dacă dispunem de timp și răbdare.
Între timp, ne ocupăm de umplutura de spanac cu omletă. Spălăm bine frunzele de spanac, apoi le opărim în apă clocotită cu sare pentru 2-3 minute, le scoatem cu o spumieră și le transferăm într-un vas cu apă rece, pentru a opri procesul termic și a-și păstra culoare verde.
Usturoiul se curăță, se toacă rondele și se călește în puțin ulei de măsline cu puțin unt. Apoi se adaugă spanacul scurs foarte bine și tocat mai mărunt, împreună cu câteva frunze de busuioc, de asemeni, tocate mărunt. Se amestecă bine 2-3 minute pe foc și se lasă la temperat. Mărarul verde se clătește bine și se toacă mărunt. Se adaugă în compoziția de ouă pentru omletă.
Din cele 5-6 ouă amestecate cu mărarul tocat pregătim două omlete pe care le tăiem în franjuri și le amestecăm cu spanacul temperat și cu mozzarella răzuită. Nu punem multă mozzarella, doar pentru consistența umpluturii. Nu uităm să oprim un gălbenuș de ou pentru a unge aluatul cu el.
Asamblăm și coacem pachețelele
Pornim cuptorul la 180 de grade. Împărțim foile de plăcintă în grupuri de câte două. Le ungem între ele cu unt topit. Așezăm din umplutura de spanac cu omletă la capete. Rulăm foile strâns împrejurul acesteia. Așezăm pachețelele în tava tapetată cu hârtie de copt. Le ungem cu gălbenușul oprit, ușor diluat cu puțin lapte sau chiar apă și le porționăm mai mici.
Coacem minunatele gustări din foi de plăcintă cu spanac și omletă pentru 20-25 de minute la 180 de grade, sau până când sunt rumenite frumos la suprafață. Se pot servi cu sos de roșii, sau cu alte sosuri, salate, legume proaspete, etc.
Sursa: Chefi la cuțite
Tendințe surprinzătoare ale modei de-a lungul timpului. Stră-străbunicile erau de-a dreptul chinuite
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook