Rețetă de salată de ouă cu maioneză și ceapă. Un mod bun de a consuma ouăle rămase de la Paște

Rețetă de salată de ouă cu maioneză și ceapă. Un mod bun de a consuma ouăle rămase de la Paște
Dacă v-au rămas ouă de la Paște și vreți să le mâncați preparate altfel, încercați această rețetă de salată de ouă cu maioneză și ceapă.

Salată de ouă cu maioneză și ceapă puteți face din ouă fierte, chiar și cele rămase de la Paște. Este o idee gustoasă și relativ ieftină de aperitiv sau de gustare. Maioneza trebuie să fie una făcută în casă și să aibă mult muștar. 

Ceapa din ea poate fi albă, galbenă, roșie sau verde. Ceapa verde îi da o notă de primăvară. La fel și prazul, care are o aromă mai atenuată de ceapă. Baza aceste salate de ouă cu maioneză este, așa cum am spus, maioneza amestecată cu ceapă tocată. Din această bază pot lua naștere variațiuni foarte gustoase: salate de cartofi, de conopidă, de ciuperci, de fasole verde opărită, de broccoli sau varză de Bruxelles. 

Ingrediente salată de ouă cu maioneză și ceapă: 

8 ouă fierte tari (5-6 minute)

4 linguri de maioneză rapidă de casă

sare

2 cepe roșii sau albe sau 4 fire de ceapă verde

Pentru decor:

câteva ridichi tăiate felii subțiri

cozi tocate de ceapă verde

Pentru servit:

felii de pâine proaspătă

sau prăjită

Mod de preparare: 

Se pun la fiert 8 ouă în apă rece. Din momentul în care acestea au început să fiarbă se cronometrează 6 minute. În paralel pregătiți o maioneză rapidă din 2 gălbenușuri, 2 linguri de muștar (nu lingurițe) și 150 ml de ulei de floarea soarelui. 

Se toacă mărunt cepele roșii (sau albe, verzi, praz… ce aveți la îndemână). 

Se amestecă maioneza cu ceapa. Maioneza are nevoie de un anumit timp pentru a se „împrieteni” cu ceapa roșie. Cu cât mai repede, cu atât mai bine. 

Se decojesc ouăle fierte și se taie felii circulare. Se pun rondelele de ouă în castronul cu maioneză și ceapă și se amestecă ușor, ca să nu se fărâme. 

Pentru decor se taie în felii subțiri 2-3 ridichi și se toacă o coadă de ceapă verde. Se presară peste salată și se servește totul cu pâine prăjită. 

Sursa: Savori Urbane, Facebook

Desert rapid. Spumă de căpșuni cu bezea italiană

Recomandarile noastre