Rețetă italiană de paste cu radicchio și bacon, în sos de gorgonzola

Rețetă italiană de paste cu radicchio și bacon, în sos de gorgonzola
Pastele sunt ingredientele cele mai la îndemână atunci când dorim un preparat rapid, dar pentru a le da gust, trebuie să alegem combinația perfectă de ingrediente cu care să le asortăm.

Iată o combinație gustoasă de ingrediente, o rețetă italiană de paste cu radicchio și bacon, în sos de gorgonzola. Radicchio, sau cicoare rosie, cum este cunoscut la noi, este o leguma cu aspect de varză roșie și gust asemănător cu cel de andive. Radicchio este bogat in nutrienți, multe vitamine și minerale cum ar fi: vitamina A, vitamina C, vitamina B1, vitamina B3, vitamina B5, vitamina B6, vitamina E, vitamina K, acidul folic, seleniu, fier, cupru, mangan, potasiu, fosfor, calciu si zinc.

Ingrediente pentru Rețetă italiană de paste cu radicchio și bacon, în sos de gorgonzola

350 g paste barilla penne rigate

350 g radichio (cicoare roșie)

150 g bacon

150 g gorgonzola dulce, marca Lovilio de la Lidl

3 linguri ulei de măsline

2 cepe roșii lungi

sare și piper

Preparare

Într-o oală încăpătoare punem apa la fiert cu o lingură de sare, pentru paste.Între timp, curățăm ceapa si o tocăm julien, apoi o călim ușor în ulei de măsline. Tocăm cicoarea în franjuri și o adăugăm peste ceapă. Amestecăm, asezonăm cu sare și piper și lăsăm ingredientele la preparat pentru 5-7 minute. Adaugăm baconul tăiat în fâșii și mai lăsăm ingredientele pe foc aproximativ 10 minute, amestecându-le ușor.

Stingem focul, adăugăm gorgonzola dulce, tăiată în bucăți mici și punem un capac peste vas, pentru a se topi gorgonzola. Scurgem pastele fierte deja și le adăugăm în vasul cu ingrediente, împreună cu un polonic din apa în care au fiert. Mai pornim focul pentru 2 minute, să de împrietenească toate gusturile. Se servesc cu piper negru deasupra.

Sursa: Chefi la cuțite

Crucea și-a schimbat de trei ori culoarea. Acolo se ridică un lăcaș sfânt

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp