Rețetă pentru „ceva de ronțăit”: paste crocante

Rețetă pentru „ceva de ronțăit”: paste crocante
Aveți nevoie de numai trei ingrediente și de o friteuză cu aer comprimat. Dar dacă nu aveți una în bucătărie alternativa e să vă orientați spre cuptorul de gătit.

De câte ori nu v-ați dorit să „ronțăiți” ceva în fața televizorului, sau să aveți ceva „de ronțăit” în poșetă, când sunteți plecați de ceva timp de acasă? Dar întotdeauna v-ați gândit, responsabil, că chipsurile de cartofi sau porumb sunt pline de grăsimi și, în consecință, deloc sănătoase. Ca să nu mai spunem că sunt un real pericol pentru siluetă.

Noi am descoperit o rețetă imbatabilă. După ce o veți prepara, această gustare poate deveni preferata voastră. Pastele crocante sunt delicioase.

Ingrediente pentru paste crocante

paste la alegere (puteți folosi și paste integrale sau cu năut)

condimente (oregano și sare și piper)

un pic de ulei de măsline

Mod de preparare

Alegeți paste penne sau alte forme decât spagettele. Fierbeți pastele în apă așa cum faceți în mod obișnuit. Folosiți apă cu sare și o picătură de ulei, pentru ca pastele să nu se lipească unele de altele.

După ce s-au fiert pastele, strecurați apa și puneți pastele într-un castron. Asezonați cu condimente și amestecați cu puțin ulei de măsline. Eventual gustați ca să potriviți de sare. Dacă vă place gustul și dacă vreți arome mai interesante, puteți folosi inclusiv turmeric sau boia de ardei, iute sau dulce.

Puneți pastele astfel preparate în friteuza cu aer (sau în cuptor, dacă nu aveți un astfel de dispozitiv, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt). Pastele astfel fierte și condimentate se gătesc la 200 de grade Celsius, timp de aproximativ 10 minute.

După ce s-au gătit pastele, veți vedea că acestea au devenit crocante și delicioase. Pentru servire, puteți să le alăturați cu un sos simplu de roșii. Dar, merg de minune și cu guacamole. De asemenea, dacă vreți să dați o altă consistență unei salate de crudități,  puteți adăuga o mână de paste crocante.

Sursa: Instagram