Rețetă pentru desert de dietă! Raffaello tiramisu cu făină de ovăz

Rețetă pentru desert de dietă! Raffaello tiramisu cu făină de ovăz
Atunci când ținem o dietă, de cele mai multe ori ne punem problema că trebuie să renunțăm la cele mai apetisante dulciuri. Dar nu este chiar așa.

Vă prezentăm o rețetă de Raffaello tiramisu cu făină de ovăz, care se anunță fantastică și delicioasă. E minunată în diete pentru că e plină de fibre și nu conține multe calorii, fiind preparată cu îndulciori. Tot ce trebuie să faceți e să găsiți un îndulcitor care să vă fie pe plac. Xilitol, ștevie, etc. Oferta e generoasă în acest domeniu.

Ingrediente pentru Raffaello tiramisu cu făină de ovăz

1/2 banană, piure – 40 g

(1/2 cană mică) făină de ovăz – 20 g

(2 linguri) făina de migdale (sau mai multa făina de ovăz) 15 g

(1 lingură) îndulcitor preferat – 10 g

(1 lingura) unt de nuci (migdale, caju sau alune)

Jumătate de lingură de praf de copt

110 ml (1/2 cană) lapte vegetal (migdale sau nucă de cocos)

150 g (1/2 cană) iaurt (de cocos)

20 g (2 linguri) fulgi de nucă de cocos deshidratatați

Mod de preparare

Într-un castron se face piure din 1/2 banană și se amestecă cu făina de ovăz, făina de migdale îndulcitorul, untul de nuci și praful de copt. Se toarnă laptele pe bază de plante și se amestecă pentru a se combina. Transferați într-o mini tavă de copt și coaceți în cuptorul încins timp de aproximativ 25 de minute la 180 Cº. Amestecați iaurtul cu nuca de cocos. Această cremă se va pune deasupra prăjiturii, după ce s-a copt. Opțional, mai puteți să o decorați cu alți fulșgi de cocos.

Ingredientele prezentate sunt pentru o porție. Dacă doriți să îi serviți și pe dragii voștri, puteți multiplica ingredientele, pentru a prepara delicioasa rețetă de Raffaello tiramisu cu făină de ovăz.


Sursa: Instagram