Rețetă plină de inspirație marca Nicolai Tand: orez în stil asiatic cu chiftele de cartofi și carne

Rețetă plină de inspirație marca Nicolai Tand: orez în stil asiatic cu chiftele de cartofi și carne
Așa cum deja ne-a obișnuit, Chef Nicolai Tand ne surprinde mereu cu idei de rețete în care să putem include ingredientele rămase de la alte preparate, așa cum puteți vedea și în rețeta de orez în stil asiatic cu chiftele de cartofi și carne.

Această rețetă este perfectă pentru un prânz generos în familie. Pare puțin complicată, din prisma faptului că, de fapt, conține mai multe preparate, dar, odată ce vă apucați să o gătiți, veți vedea că rețeta avansează rapid.

Ingrediente pentru Rețetă de orez în stil asiatic

Pentru garnitura de orez: 200-300 gr orez basmati

1/4 varză chinezească

2 ouă

1 cățel de usturoi

1 lingură de oțet

sare și piper

puțin ulei

sos de soia

1 cub de unt

100 gr mazăre

broccoli

porumb dulce

Pentru chiftele de cartofi cu carne: 250 gr carne tocată

3 cartofi fierți

puțin sos de soia

1 lingură de zahăr

sare si piper

1 legătură de mărar verde

În plus: 250 gr ciuperci pleurotus

2 căței de usturoi

2 fire de ceapă verde

Pentru salată: 1 sfeclă roșie fiartă sau coaptă

ulei de floarea soarelui

zeamă de lămâie

miere

sos de soia

Mod de preparare

Se începe cu prepararea garniturii de orez. Se pune orezul la fiert în apă cât să se depășească nivelul orezului cu două degete. Între timp, se trag la tigaie în puțin ulei cu 1-2 căței de usturoi, varza tocată și mazărea și se adaugă puțin sos de soia. Se amestecă două ouă și se adaugă peste ingredientele din tigaie, rezultând o omletă interesantă cu legume.

Când orezul este fiert, se stinge focul, se adaugă un cub de unt, se acoperă și se lasă să se mai hidrateze și să devină cremos. Se anestecă, apoi cu ingredientele din tigaie.  Separat, broccoli se blanșează în apă cu puțină sare, pentru maxim 2 minute, iar porumbul dulce, deja fiert se taie în fâșii.

Pentru prepararea chiftelelor de cartofi cu carne tocată, mai întâi se trage carnea tocată la tigaie în puțin sos de soia cu puțin zahăr, amestecând constant pentru o rumenire uniformă. Cartofii se curăță, se taie în cuburi și se fierb în apă cu sare. Apoi se scot și se pasează ca pentru piure și se amestecă cu carnea tocată și trasă la tigaie. Se adaugă și mărar tocat și se mai potrivește textura compoziției cu puțin sos de soia. Se modelează chiftelele și se trag la tigaia încinsă cu puțin ulei. Între timp, se trag la tigaie și ciupercile pleurotus în ulei cu usturoi și ceapă verde, tocate mărunt. Se asezonează cu sare și piper.

Acum  se trece la prepararea salatei. Sfecla roșie coaptă sau fiartă, după preferințe, se curăță și se feliază rondele potrivit de subțiri. Se prepară un dressing amestecând puțin ulei cu zeamă de lămâie, sos de soia și o lingură de miere. Cu acest delicios dressing se va asezona sfecla roșie.

Când toate aceste preparate sunt gata, se așază frumos pe un platou și se servesc împreună.

Sursa: Chefi la cuțite