Rețetă: Prăjitura care te ajută să slăbești. E vegană și se prepară rapid

Rețetă: Prăjitura care te ajută să slăbești. E vegană și se prepară rapid
Scorțișoara este, cu siguranță, unul dintre cele mai plăcute condimente. În plus, are o sumedenie de beneficii pentru sănătate.

Această prăjitură vegană cu scorțișoară aduce pe lângă gustul dulce și apetisant al desertului, și toate beneficiile acestui condiment miraculos, principalul fiind accelerarea arderilor de grăsimi.

Scorțișoara este un condiment care se obține din scoarța interioară a copacilor Cinnamomum. Mirosul și aroma distincte de scorțișoară se datorează conținutului de cinamaldehidă (aldehidă cinamică). Oamenii de știință sunt de părere că acest compus este responsabil pentru majoritatea efectelor puternice ale scorțișoarei asupra sănătății și metabolismului.

Ingrediente pentru prăjitură vegană cu scorțișoară

Ingrediente umede: 2 linguri de semințe de in măcinate + 5 linguri de apă

1/2 cană de compot de mere

1/2 cană de lapte (vegetal)

2 linguri de ulei de cocos topit

1/2 linguriță de extract de vanilie

1/2 cană de zahăr din nucă de cocos

2 linguri de sirop de arțar

Ingrediente uscate: 1 lingură de scorțișoară

1 1/2 căni + 2 linguri de făină de ovăz

1 cană de făină de migdale

2 lingurițe de praf de copt

1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu

1 lingură de amidon de porumb

Glazură: 1 cană de zahăr de nucă de cocos

1/4 cană de unt vegan

1/2 lingură de lapte

1 linguriță de extract de vanilie

1/2 linguriță de scorțișoară

Mod de preparare

Amestecați semințele de in măcinate cu apar și puneți deoparte la frigider pentru 10 – 30 de minute. Preîncălziți cuptorul la 350 de grade. Amestecați ingredientele umede până când se omogenizează. Apoi turnați ingredientele uscate și amestecați până când se combină perfect. În final, turnați aluatul într-o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt sau unsă.

Coaceți prăjitura vegană cu scorțișoară timp de 35 – 40 de minute, apoi lăsați să se răcească complet, timp de aproximativ 30 de minute. Pentru prepararea glazurii, adăugați zahărul din nucă de cocos într-un blender de mare putere. Amestecați până când se face pulbere. Adăugați restul ingredientelor și amestecați până la omogenizare. După ce ați obținut o pastă, întindeți glazura pe tort. Lăsați glazura să se întărească pe tort timp de 10 – 20 de minute, la frigider, înainte de a servi.

Sursa: Instagram