Istoria acestei prăjituri nu se cunoaște exact, dar se pare că ar fi de origine italienească, preparat pentru prima oară în secolul al VIII-lea la vizita Papei într-o regiune a Italiei. Cu siguranță însă produsul a căpătat o istorie proprie, cea a fiecărei familii care a adăugat și modificat rețeta de-a lungul vremii, după bunul plac. 

În mod sigur nu trecea lună fără ca bunicile sau mamele să nu pregătească salam de biscuiți. Mai mult decât atât, acest desert este extrem de ușor de făcut și nu necesită multe ingrediente, acestea fiind și economice. În plus, poate fi o alegere minunată de desert pentru școală, pe lângă pachetul cu mâncare sănătoasă bineînțeles. 

Ingrediente pentru 4 bucăți: 

1 kilogram de biscuiți

300 grame de unt 

4 linguri de cacao

200 de grame de zahăr

200 de grame de stafide 

2 esențe de rom 

400ml de lapte 

Nucă de cocos după gust 

Mod de preparare: 

Se rup biscuiții în bucățele mici și mari.

Se încălzește laptele.

Se pune untul peste lapte, până se topește.

Peste unt se adaugă zahărul și se așteaptă topirea acestuia. 

Se adaugă cacao și se omogenizează compoziția.

Se pun apoi stafidele în compoziție.  

Se toarnă esența de rom peste și se lasă la răcit. 

Se adaugă tot amestecul răcit peste biscuiți și se amestecă bine. 

Se lasă apoi biscuiții să absoardă lichidul aproximativ 10 minute. 

Se pune nuca de cocos pe o folie de plastic și apoi se rulează strâns, ca să iasă aerul. 

Se repetă pasul anterior până se termină toată compoziția. 

Se consumă după câteva ore de lăsat la frigider. 

Cârnaţi afumaţi de casă. Reţeta tradiţională

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp