Rețetă sărată de Ziua Îndrăgostiților: Inimi cu feta, la cuptor. Uimește-ți partenerul cu ceva inedit

Rețetă sărată de Ziua Îndrăgostiților: Inimi cu feta, la cuptor. Uimește-ți partenerul cu ceva inedit
Știm că de Ziua Îndrăgostiților meniul e de obicei dulce, dar să fim serioși, zahărul îngrașă! Așa că vă prezentăm o rețetă cu brânză sărată. Foarte romantică și prezentată în formă de inimi.

Această rețetă de inimi cu feta e perfectă pentru Ziua Îndrăgostiților. Și, o să vedeți, nu e deloc complicat de preparat. Toată „osteneala” va fi în asamblarea inimilor, dar nici măcar acolo. Veți regăsi, în finalul textului, un video care vă arată ce simplu se împachetează. Pe de altă parte, va rezulta un meniu aproximativ dietetic.

Brânza feta este mai sănătoasă decât alte tipuri de brânzeturi. Feta este o brânză albă din caș de lapte de oaie sau dintr-un amestec de lapte de oaie și capră. Este moale, cu găuri mici sau fără găuri, o atingere compactă, câteva tăieturi și fără piele. Este formată în blocuri mari și îmbătrânită în saramură. Această brânză e specifică Greciei.

Ingrediente pentru Inimi cu feta, la cuptor

* 2 linguri ulei de masline sau unt topit

* pachet de 200 g feta

* 1 foaie mare de foi de plăcintă ( din cele subțiri, translucide)

* cimbru

* 1 lingura de seminte de susan

* miere

* frunze de salata de servit

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Tăiați o inimă în feta folosind un tăietor de prăjituri în formă de inimă. Luați o foaie de plăcintă și puneți-o pe blat cu marginea mai scurtă îndreptată spre voi. Ungeți cu ulei de măsline și împrăștiați câteva semințe de susan și cimbru.

Începeți împachetarea inimii din partea de jos a foii, îndepărtându-vă de dumneavoastră, pentru a aduna foaia de plăcintăîntr-un mod asemănător unui acordeon.

Îndoiți la mijloc. Puneți inima de feta în mijloc și înfășurați foaia de plăcintă în jurul brânzei. Nu înfășurați prea strâns, pentru că altfel brânza se va scurge. Ungeți exteriorul aluatului cu ulei și stropiți din nou cu semințe de susan. Coaceți aproximativ 18-20 de minute.

Inimile cu feta astfel preparate se scot din cuptor, se stropesc cu miere și se presară deasupra cu niște fulgi de ardei roșu (chilli). Se servesc cu frunze de salată.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FOOD MADE FOR SHARING (@gayanefood)

Sursa: Instagram

Recomandarile noastre