Rețeta ultra-rapidă de paste cu spanac. Nici măcar nu trebuie să le fierbeți separat

Rețeta ultra-rapidă de paste cu spanac. Nici măcar nu trebuie să le fierbeți separat
Tuturor ne plac pastele, dar, să recunoaștem, uneori parcă ne e lene să le fierbem și să preparăm sosul separat.

Această rețetă ultra-rapidă de paste cu spanac se prepară „la grămadă”. Nu trebuie să fierbeți pastele înainte, și nici să preparați separat sosul. Totul se gătește împreună, nici măcar pe aragaz, ci la cuptor. Înainte de a vă dezvălui această rețetă super-simplă, ținem să amintim beneficiile consumului de spanac. După ce veți ști aceste lucruri, e bine să vă faceți provizii de frunze proaspete de spanac, la congelator. Prin congelare corectă, acestea își păstrează toate avantajele pentru sănătate.

Spanacul echilibrează tensiunea arterială, îmbunătățește vederea, accelerează metabolismul, e excelent pentru păr și piele. Sunt doar câteva dintre beneficii pe care le aduce consumul de spanac.

Ingrediente pentru rețeta de paste cu spanac

250 g de paste (ideal

200 g de cremă de brânză

200 g de spanac congelat (dar puteți folosi și frunze proaspete)

1 ceapă

3 căței de usturoi

200 g smântână

50 g parmezan

1,5 pahare de apă

Mod de preparare

Pentru a găti această rețetă ultra-rapidă de paste cu spanac vă trebuie o tavă sau un vas care poate intra la cuptor, cu pereți mai înalți. Așezați în vas pastele, spanacul, crema de brânză, ceapa tocată mărunt, usturoiul, smântâna. Nici măcar nu trebuie dispuse într-o ordine anume, în final ele se vor combina. E o adevărată magie care se va petrece, sub influența căldurii cuptorului, în farfurie. Apoi turnați deasupra un pahar și jumătate de apă. Dați totul la cuptor, la 180 de grade timp de 30 – 40 de minute.

După acest interval, pastele sunt gătite, ca și restul ingredientelor. Tot ce mai aveți de făcut e să extrageți vasul din cuptor și, cu un instrument de bucătărie, o lingură sau un tel, să amestecați ingredientele, astfel încât acestea să se combine între ele. Așa calde, distribuiți porțiile în farfurii și serviți preparatul cu parmezan ras deasupra. Dacă simțiți că mai e nevoie, adăugați sare și, eventual, piper negru proaspăt râșnit.

Sursa: Instagram