Rețetă. Un smoothie care ajută digestia și rinichii. Dacă îl bei dimineața poți să slăbești!

Rețetă. Un smoothie care ajută digestia și rinichii. Dacă îl bei dimineața poți să slăbești!
E o arşiţă cumplită, o căldură insuportabilă, în aceste zile caniculare de iulie, iar tu nu ai nevoie decât de ceva răcoritor. Avem o rețetă de smoothie care răcorește, dar care și ajută la detoxifierea organismului.

Liana Sabău, blogger culinar, ne propune această băutură răcoritoare şi înmiresmată. O să vă placă, încercaţi-o. Detaliile şi pozele în paşi le găsiţi pe blogul ei, Pe masa din bucătărie.

Rețetă de azi vă ajută să preparați un smoothie de pepene galben, verde și nectarine. Aceste fructe sunt pline de arome și hidratante puternic, de aceea nu sunt de evitat în această perioadă. Băutura cremoasă e ideală și pentru copii, înlocuind cu succes nu numai băuturile carbogazoase pe care și le doresc aceștia, dar și „ronțăielile” dulci pe care le-ar putea cere. În plus, dacă vi se pare interesant, puteți congela totul, obținând astfel o înghețată delicioasă.

Ingrediente pentru smoothie de pepene galben, verde și nectarine

Smoothie: 3 felii de pepene verde,
3 felii de pepene galben,
3 nectarine,
3 lămâi.

Pentru decor: gheață cu mentă

Mod de preparare

Prima dată stoarceți lămâile. E bine să folosiți trei lămâi, eu n-am avut decât două. Turnați sucul în blender. Decojiți nectarinele, tăiați-le în bucăți potrivite și puneți-le în blender, peste zeama de  lămâie și amestecați-le ca să nu se oxideze. Curățați coaja feliilor de pepene galben și tăiați miezul în bucăți potrivite și de asemenea, puneți-le în blender, peste bucățile de nectarine.
Blenduiți, adică băgați blenderul în priză și apăsați pe buton.

Turnați nectarul obținut într-un vas încăpător de 2 litri. Puneți în blender bucăți de pepene verde curățate de sâmburii negri și albi. „Muncă de chinez bătrân. Eu l-am blenduit în două ture, că a fost mult”, recunoaște Liana Sabău. Apoi combinați nectarul de nectarine și pepene galben cu cel de pepene verde. Din pepenele galben formați cu lingura specială bile pe care le puneți în paharele cu smoothie.

Dacă aveți câteva frunze de mentă, tăiați-le mărunt și puneți-le cu apă într-o tăviță pentru gheață. Puneți cuburile de gheață doar atunci când urmează să serviți smoothie.

Sursa: http://pemasadinbucatarie.blogspot.com/2015/09/smoothie-de-pepene-galben-verde-si.html