Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețete vechi de sute de ani. N-ați mâncat niciodată ceva mai bun, iar invitații vor fi uimiți

Rețete vechi de sute de ani. N-ați mâncat niciodată ceva mai bun, iar invitații vor fi uimiți
V-ați săturat de preparatele culinare pe care le tot gătiți și simțiți nevoia de ceva cu totul și cu totul special? Aveți acum ocazia să pregătiți două rețele vechi de sute de ani.

Aveți invitați și nu știți ce să puneți pe masă ca să fiți apreciate pentru efortul depus? Iată două rețete care vor satisfice toate gusturile.

Rețete vechi de sute de ani. N-ați mâncat niciodată ceva mai bun, iar invitații vor fi uimiți

Un preparat aparte, care vă va face să vă reîntoarceți în timp este tocana cu pește afumat. Pentru a pregăti această rețetă așa cum făceau străbunii, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 125 g costiță de porc dezosată și feliată subțire (bacon), două bucăți de praz, 500 g pește afumat (crap, știucă, păstrăv, biban, somon, cambulă sau cod), 1 l lapte, 1 cană cu smântână, puțin arpagic, o linguriță cu sare.

Mod de preparare

Începeți această rețetă cu adevărat senzațională prin a prăji baconul până când constatați că se topește toată grăsimea. Ulterior adăugați prazul foarte bine mărunțit. Lăsați pe foc până se înmoaie prazul, apoi adăugați peștele care nu va fi tăiat, ci rupt în bucățele. În final, adăugați și laptele și introduceți totul la cuptor, la foc mic. Lăsați în jur de jumătate de oră. Sarea, smântâna și arpagicul se vor pune înainte ca preparatul să fie servit.

 

Budincă de urzici

Pentru a obține această rețetă care are un gust minunat, aveți nevoie de următoarele ingrediente: o legătură de măcriș, o legătură de năsturel, o mână de frunze de păpădie, două legături zdravene de urzici tinere, câteva fire de arpagic, o cană cu făină de orz, o linguriță cu sare, o bucată de carne de porc sau de vânat.

Mod de preparare

Se spală bine toate produsele, apoi se toacă frunzele cât mai mic și se amestecă cu făina și sarea. Se adaugă din când în când apă pentru a se lega bine amestecul. Se pune totul într-un săculeț de pânză, care se leagă. Scufundați sacul în oala în care carnea fierbe la foc mic. Lăsați până când carnea e fiartă. Preparatul se servește cu fiertura din săculeț și cu pâine proaspătă.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre