Simona Ionescu / Redactor Șef

A murit „tăticul” lui Superman. A reinventat super-eroii

A murit „tăticul” lui Superman. A reinventat super-eroii
Se spune despre acest regizor că a reinventat filmele bune cu super-eroi. A revoluționat filmele inspirate din benzi desenate și cu polițiști de calibru. Din păcate a murit luni, 5 iulie, a anunțat soția.

Toată lumea iubește eroii. Iar Superman a venit ”ca o pasăre, ca un avion” și a înflăcărat mințile copiilor și adulților. Prima încercare cu Superman nu a mers pentru că filmul depășise costurile programate. Dar nu s-a lăsat. Peste ani a regizat ”Omul de Oțel”.

Regizorul Richard Donner a lucrat cu unii dintre cei mai mari actori de la Hollywood

A murit ”tăticul” lui Superman

Richard Donner, regizorul filmelor „Superman”, „The Goonies”, precum şi a seriei “Armă mortală”, a murit la vârsta de 91 de ani. A fost un regizor și producător de film American foarte îndrăgit. El a reinventat eroii și polițiștii de calibru. El a murit luni, 5 iulie. Moartea sa a fost confirmată de soția sa Lauren Schuler Donner, scrie capital.ro.

A lucrat cu unii dintre cei mai mari actori de la Hollywood. A regizat filmele The Omen (1976); Superman (1978). A urmat seria de 4 filme Armă mortală (Lethal weapon, 1987, 1989, 1992, 1998), toate cu Mel Gibson și Danny Glover.

Tot lui îi datorăm Assassins (1995, cu Sylvester Stallone, Antonio Banderas și Julianne Moore) și Teoria Conspirației (Conspiracy Theory, 1997, cu Mel Gibson și Julia Roberts). Richard Donner l-a distribuit pe Bruce Willis în filmul 16 Blocks (2006, ).

Povestea primului filmul Superman

Richard Donner a abandonat proiectul „Superman” după ce a depășit bugetul cu milioane de dolari. A fost înlocuit de Richard Lester la mijlocul producției. După 25 de ani, a regizat „Superman II: The Richard Donner Cut”. Filmul a fost lansat în 2006 ca o re-editare a regizorului, cu filmări pierdute din „Man of Steel”.

Richard Donner a avut și o lungă carieră în fruntea emisiunilor clasice de televiziune – „Route 66”, „The Twilight Zone” și multe altele.

Puțini știu că Richard Donner a debutat în regia lungmetrajului cu o comedie criminală din 1968, Sammy Davis Jr. „Salt & Pepper” (Sare și piper).

Renumitul scriitor de benzi desenate Dan Slott a adus un omagiu. „Superman-ul lui Richard Donner este ADN-ul, elementul fundamental din care au fost construite toate filmele cu super-eroi bune. Saltul serios al credinței, legătura unică, ne-a făcut pe toți să credem că un om ar putea zbura.

Richard Donner l-a transformat pe diavol în copil în The Omen. A revoluționat filmele inspirate din benzi desenate cu Superman . A reinventat filmele cu polițiști în „Lethal Weapon”, a scris, pe pagina sa de Twitter, regizorul Kevin Smith.


Cum a murit Superman. Soarta lui Christopfer Reeve s-a schimbat în câteva secunde

Doliu în lumea lui „Superman”. A murit unul dintre actorii foarte cunoscuți

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre