Simona Ionescu / Redactor Șef

Acuzații grave! Celebrul solist Guns N’ Roses acuzat că a molestat o fetiță de 15 ani

Acuzații grave! Celebrul solist Guns N’ Roses acuzat că a molestat o fetiță de 15 ani
După ce anul trecut s-a confruntat cu acuzații de viol. Fosta iubită a decis să readucă pe tapet un episod petrecut la sfârșitul anilor 1990. Celebrul artist va trebui să răspundă acuzațiilor.

Un nou scandal #metoo se conturează în jurul solistului trupei Guns N’ Roses. Fosta iubită a acestuia reclamă faptul că era adolescentă când a fost molestată și că avea doar 15 ani când a aflat că a rămas însărcinată cu copilul lui Axl Rose. Artistul se confruntă deja cu acuzații de viol, de la finele anului  trecut.

În luna noiembrie, el a fost dat în judecată de un fost model. Sheila Kennedy, un fost model care a apărut în revista Penthouse, a depus o plângere la Curtea Supremă de Stat din New York, spunând că solistul Guns N’ Roses a violat-o într-o cameră de hotel, în anul 1989.


Procesul venea în continuarea unei serii de cazuri împotriva bărbaților puternici care au fost intentate în temeiul Legii privind supraviețuitorii adulți, o lege din New York care a creat o fereastră de un an pentru persoanele care au fost victime ale abuzului sexual. Acestea au avut, până la finele anului trecut, posibilitatea să deschidă procese civile după expirarea termenului de prescripție.

Acuzații de viol, încă de anul trecut

Sheila Kennedy spunea că l-a întâlnit pe Axl Rose la începutul anului 1989, când a mers la un club de noapte din New York cu un prieten care era fan al Guns N’ Roses. Trupa era probabil la apogeul faimei sale – iar membrii săi se bucurau de reputația lor de băieți răi și petrecăreți.

Axl Rose de la Guns N’ Roses se confruntă cu o serie de acuzații de viol din partea unor tinere (Sursa foto: Instagram)

Potrivit plângerii, Axl Rose a invitat-o pe ea și pe o altă femeie la o petrecere privată, în apartamentul său dintr-un hotel din Central Park West, unde le-a oferit cocaină și alcool. Petrecerea „era în plină desfășurare” până când Axl Rose le-a cerut tuturor să plece, cu excepția Sheilei Kennedy, a celeilalte femei și a unui bărbat. Solistul a început să facă sex cu cealaltă femeie, într-un mod „agresiv” despre care reclamanta spune că „părea dureros”.

Ca să nu se uite la ei, s-a dus într-o altă cameră din apartament, de unde a putut auzi sunetele unei sticle sparte și obiecte aruncate în camera alăturată, apoi l-a auzit pe Axl Rose  țipând la cealaltă femeie și numind-o „curvă”. Ulterior, Axl Rose a năvălit în camera în care se afla Sheila Kennedy, a doborât-o, „a apucat-o de păr și a târât-o prin apartament înapoi în dormitorul său”. Genunchii ei sângerau de la zgârierea pe covor, se mai arată în documentele depuse în proces. Nu a consimțit actul sexual, iar artistul a violat-o după ce a legat-o de pat cu fața în jos.

Solistul Guns N’ Roses acuzat că a molestat o fetiță de 15 ani

Săptămâna aceasta un alt caz de viol a fost readus  pe tapet în legătură cu Axl Rose. O femeie care susține că a fost iubita artistului când ea avea doar 15 ani, povestește cum a fost molestată de acesta. Michelle Rose are o intervenție pe TikTok în care povestește cele întâmplate. Ea spune că la viol au mai participat și alți bărbați. Tânăra era elevă de liceu, în clasa a X-a, iar Axl Rose avea 23 de ani în anul 1985, când s-au petrecut faptele.

@littlemichellelives My statement for Sound Off a report detailing decades of abuse within the music industry. #makemusicsafe #believesurvivors #metoo ♬ original sound – LittleMichelleLives

Femeia relatează că după viol, solistul celebrei trupe rock  i-a abandonat corpul plin de sânge într-o parcare „ca pe o bucată e gunoi”. „Eram îngrozită și confuză. Nu îmi imaginam că ar fi putut fi capabil de așa ceva față de mine. În mintea mea de adolescentă eu mă gândeam că el mă iubește”, a relatat aceasta.

Victima mai povestește că, după viol, Axl s-a ascuns în casa  managerului trupei. Iar restul membrilor formației au pus presiune pe a și pe mama sa ca să nu depună reclamație împotriva artistului. „Ne-au promis că Axl Rose va urma tratament pentru tulburarea sa mentală și au insistat că dacă ar fi ajuns la pușcărie, toate visurile lor legate de succesul formației s-ar fi năruit. (…) Sunt aici să vă spun că Axl Rose m-a violat deși știa că sunt o fată de 15 ani. Iar de atunci am aflat că el a rănit multe alte femei”, se mai arată în confesiunea dureroasă pe care o face Michelle Rose.

Cum e tratat episodul în biografia oficială a trupei

Ceea ce face și mai interesantă această poveste este că biografiile Guns N’ Roses menționează o întâmplare similară, care ar fi avut loc cam în aceeași perioadă. Într-un articol din Medium este abordat evenimentul, din prisma artiștilor: „În decembrie 1985, a avut loc un incident întunecat și grav care a semnalat sfârșitul erei Hell House”.

Michelle Rose îl acuză pe Axl Rose că a fost violată de acesta când avea numai 15 ani (captură video TikTok)

O fată de 15 ani pe nume Michelle a intrat într-o zi în sala de repetiții și, potrivit unui interviu pe care Axl l-a acordat mai târziu LA Weekly, „a început să se joace cu echipamentul nostru”. A fost un fel de încăierare și fata a ajuns să alerge goală de-a lungul Sunset Boulevard. Michelle era cunoscută trupei. „Se plimbase periodic prin Hell House, împreună cu mulți alții, dar atunci apăruse în locul nepotrivit la momentul nepotrivit”.

Sursa foto: Instagram, captură video TikTok

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre