Va rămâne pentru totdeauna în sufletul tuturor, însă, ca orice geniu, și Walt Disney a avut multe ciudățenii.
Ciudățeniile mai puțin cunoscute ale lui Walt Disney. Fără păr pe față în Disneyland
Dacă nu era Walt Disney, cu siguranță nici Mickey Mouse nu ar fi existat. Dar geniul l-a adus pe lume în 1928, apoi a produs primul film animat din istorie, Albă ca Zăpada și cei șapte pitici. Ulterior, în anul 1955, același Disney a deschis celebrul parc Disneyland. Se spune că acesta era atât de obsedat ca nimeni să nu aibă păr pe față, că angajații parcului aveau extrem de mare grijă să nu-l supere.
Mai mult, se aude că nici măcar vizitatorilor nu le era permis nici cel mai mic firicel. Așa se face că până în anii 1970 cine avea tupeul să intre în Disneyland cu mustață sau barbă, era imediat dat afară. Nu se știe de ce a început să gândească astfel Walt Disney, pentru că și el a purtat mustață…
În viziunea lui Disney munca de creație nu era pentru doamne
O altă ciudățenie de-a lui Disney era îndreptată către doamne și domnișoare. Se spune că acesta nu a permis acestora să lucreze ca animatoare la studioul său. Motivul? Munca de creație nu e pentru femei. De altfel, au existat și zvonuri cum că Disney ar fi fost un important simpatizant nazist.
Fascinat de trenuri
Un lucru pe care nimeni nu l-a știut mult timp e faptul că Walt Disney a iubit dintotdeauna trenurile. Pentru că tatăl și unchiul său au lucrat la căile ferate, o bună perioadă Disney a comercializat ziare chiar și pe trenuri. Marea sa obsesie a ținut și la maturitate, când acesta a început să construiască machete cu trenuri.
Cât privește moartea lui Disney, sunt zvonuri că acesta ar fi cerut să fie supus unui proces de criogenizare. Pentru ca în viitor, savanții să îl poată readuce la viață. A fost însă incinerat și își doarme locul de veci într-un cimitir din California.
Sursă foto: historia, RFI
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook