Simona Ionescu / Redactor Șef

Elena Ceaușescu, „femeie cu suflet mic”. Cum se purta cu socrul ei, bun ca „pâinea lui Dumnezeu” și frații dictatorului. Dezvăluirile unui apropiat al familiei

Elena Ceaușescu, „femeie cu suflet mic”. Cum se purta cu socrul ei, bun ca „pâinea lui Dumnezeu” și frații dictatorului. Dezvăluirile unui apropiat al familiei
Fără suflet și pusă mereu pe făcut rău. Așa a fost caracterizată Elena Ceaușescu de toți care i-au cunoscut caracterul.

Elena Ceaușescu, cunoscută ca „Elena lui Briceag”, pentru că părintele său făcea bricege, a rămas în istorie ca cea care i-a pus pumnul în gură lui Ceaușescu și familiei sale.

Un fost apropiat al familiei Ceaușescu, arhitectul Camil Roguski, profesor la Școala Tehnică de Arhitectură și director al Unității de Întreținere și decorare a palatelor din cadrul Oficiului Economic „Carpați”, a făcut dezvăluiri uluitoare în cartea „Ceaușescu: adevăruri din umbră”.

„Ea a fost o femeie rea”

Celebrul arhitect a descris-o ca fiind o femeie care alegea întotdeauna cele mai proaste variante și nu avea gust la absolut nimic. Nici măcar la îmbrăcăminte… „Ea era un om cu suflet mic și foarte răutăcioasă. Omul se naște bun sau se naște rău. Ea a fost o femeie răutăcioasă, chiar rea.

Într-o zi, se afla în casă lenjereasa, venită să-i ia măsuri pentru lucruri intime. Era vară, era cald, era liniște. Și în timp ce lenjereasa îi lua măsuri, se auzea un zornăit în curte. Elena o întrebă pe lenjereasă: „Ce e asta?” „Pesemne oamenii lui domnuʼ Roguski joacă table”.

„Oamenii, săracii, să facă infarct”

Eu aveam niște bătrâni, într-o curte vecină, buni la toate: măturau, cărau coșurile, mutau mobila. Ei trebuiau să stea acolo și să facă ceea ce li se cerea. După ce a plecat lenjereasa, prima doamnă a țării se îmbracă și se duce și-i găsește pe ăia jucând table. Ea, în general, vorbea foarte urât, birjărește. Nu vă spun ce le-a făcut. Oamenii, săracii, să facă infarct.

Nicolae Ceaușescu, alături de părinții săi și Elena

„Și ea se purta urât nu numai cu oamenii necunoscuți, dar și cu propria familie”

A doua zi, a venit din nou lenjereasa și îi spune Elena: „Știi că ai avut dreptate? I-am prins jucând table și ce le-am făcut. Acuma nu mai fac nimic”. Și aia, cap pătrat, zice: „A, acuma pesemne că joacă tabinet”. Cum a plecat lenjereasa, iar s-a îmbrăcat și iar s-a dus la gard.

Ăia, săracii, stăteau acolo, ca sfinții pe banchetă, nu mai ziceau nici pâs. Vedeți? Ăsta este om rău. Și ea se purta urât nu numai cu oamenii necunoscuți, dar și cu propria familie”, a declarat arhitectul, potrivit Historia.

Elena Ceaușescu nu-i primea nici pe frații dictatorului

Potrivit acestuia, Elena Ceaușescu nu-i suporta pe frații dictatorului, care erau primiți în casa familiei, doar dacă erau chemați. Și același lucru se întâmpla și cu Valentin Ceaușescu și soția sa. În ceea ce-l privește pe tatăl lui Nicolae Ceaușescu, despre care Camil Roguski spunea că era un ”om bun, pâinea lui Dumnezeu”, femeia rea și fără suflet a dat ordinea să se dărâme cârciuma unde acesta obișnuia să mai bea o țuică.

Se supăra când socrul îi spunea băiatului său cu cine s-a mai întâlnit. „ dat ordin să se dărâme cârciuma și în locul ei s-a făcut magazinul alimentar de lângă Televiziune. Acolo era cârciuma unde se ducea tatăl lui Ceaușescu. (…) Vedeți? Omul rău”, a încheiat arhitectul.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre