Simona Ionescu / Redactor Șef

Gheorghe Zamfir cel mai bun naist al lumii. Este o comoară a românilor

Gheorghe Zamfir cel mai bun naist al lumii. Este o comoară a românilor
Băiatul lui Tudor Zamfir, zis Băcanuʹ, din Găești, a ajuns vedetă pe toată planeta. Gheorghe Zamfir a plecat de la țară și a ajuns apreciat peste tot în lume. Este o comoară a românilor.

Gheorghe Zamfir a uluit lumea întreagă. A făcut din nai un instrument celebru în lume. Nu numai atât. A modificat forma, construcția și tehnica naiului, lărgindu-i considerabil paleta de interpretare. A introdus naiul în toate stilurile și genurile muzicale. Mari regizori au pus cântecele românești ale lui Gheorghe Zamfir pe genericele unor mari filme. Peste 88 de milioane de vizualizări a avut concertul de la București, Andre Rieu – Gheorghe Zamfir.

S-a retras în localitatea sa natală. Împlinește 80 de ani, pe 6 aprilie. La mulți ani!

Gheorghe Zamfir, băiatul lui Tudor Zamfir, zis Băcanuʹ, din Găești

Băiatul lui Tudor Zamfir, zis Băcanu, a crescut la țară, în casa lui Tudor Zamfir, zis Băcanuʹ. Când avea 5 sau 6 ani, tatăl lui a fost arestat, fiind considerat chiabur.

” A fost o tragedie în familie. O amintire foarte puternică. Tata legat în cătuşe şi toţi oamenii de pe stradă au ieşit din curte să vadă cum îl duce pe Tudor Zamfir la închisoare”, a povestit Gheorghe Zamfir.

Pe la 12 ani, băiatul s-a dus la stația de radioficare. ”M-am dus într-o zi, cu acordeonul, la 12 ani, şi am zis: «Sunt băiatul lui Tudor Zamfir, zis Băcanul». Aşa era el cunoscut în acel târguşor de vreo 7.000–8.000 de oameni. «Şi ce vrei să faci?» «Să vă cânt la staţie.» «Bine, mă, hai, cântă! Ai microfonul acolo, te anunţ: «Băiatul lui Tudor Zamfir, Băcanul, Gheorghe Zamfir, în vârstă de 12 ani, cântă pentru dumneavoastră la acordeon.» Asta a fost tot. Am cântat câteva melodii, le-a plăcut mult, tata era fericit, tot târgul vuia”, a povestit Gheorghe Zamfir.

Băiatul lui Tudor Zamfir, zis Băcanuʹ, din Găești, a ajuns vedetă pe toată planeta

Gheorghe Zamfir, de la acordeon, la nai

„Asta se întâmpla prin 1955, când am fost acceptat la Școala Specială de Muzică numărul 1 din București. Aveam 14 ani. Am reușit la examen, în comisia care alegea elevii după conformația fizică. Eu venisem de la țară, habar n-aveam cine e Fănică Luca. Văzând că am configurația pentru acest instrument, Fănică Luca mi-a zis să încerc să cânt la nai. Eu i-am zis că refuz și am plecat din clasă.

Tata m-a împins din nou, mi-a dat și două palme, și așa am rămas cu titlu de încercare la nai, pentru două luni. Dacă nu-mi convine, pot să plec, ceea ce s-a și întâmplat. După două luni, din cauza efortului fizic am părăsit naiul. M-a căutat Fănică Luca, la câteva zile, prin școală, mi-a dat câteva palme și m-a întors la clasă. Mi-a zis: «Cu trei melodii am cucerit Globul Pământesc. Tu ai să-l cucerești mai mult ca mine. Nu-ți dai seama că ai talent?». Și am rămas”, povestea marele artist.

”Am fost maestru de când am terminat facultatea, în calitate de dirijor al celui mai mare ansamblu din ţară, Ciocârlia, cu 350 de artişti. Cel care ieşea cu studii superioare era maestru. De la muzică de cameră, la naiuri suprapuse, până la recviem, rapsodii, concerte şi simfonii, aproape toată opera mea este religioasă.

Eu sunt şi compozitor, şi dirijor, şi acordeonist, şi pianist, şi vocalist, şi orchestrator. Eu mă consider un fel de tot. Maestru mi s-a spus la 25 de ani. Cum vreţi să-mi spuneţi, cum mi-au spus unii la televizor, «naistul Gheorghe Zamfir»?”, povestea artistul.

După o carieră muzicală de succes, în 1982, în plin comunism, dedică un concert lui Dumnezeu. Cade în dizgrația cuplului Ceaușescu. Este nevoit să plece în exil.

În 1982, Gheorghe Zamfir dedică un concert lui Dumnezeu. Cade în dizgrația cuplului Ceaușescu și pleacă în exil

Gheorghe Zamfir, cel mai mare naist din lume

Pentru cei mai puternici oameni ai lumii, Gheorghe Zamfir este cel mai mare naist al tuturor timpurilor. Artistul și-a dobândit definitiv celebritatea în 1988, atunci când a cântat pentru Papa Ioan Paul al II-lea. Era primul muzician care a interpretat melodii în timpul Mesei Private. De-a lungul timpului, Zamfir a cântat pentru case regale, președinți ori pentru oameni de afaceri foarte bogați.

A cântat la Paris, la New York, în Australia, Africa de Sud şi în Canada. Şi la curtea împărătesei Japoniei.

Femeile din viața lui Gheorghe Zamfir

Femeile au fost slăbiciunea lui Gheorghe Zamfir. Talentul său ieșit din comun i-a adus și foarte mulți bani. Femeile i-au tocat mare parte din avere.

În februarie 2016, Gheorghe Zamfir s-a cununat și religios la o biserică din oraşul natal, în Găeşti. Avea 75 de ani, iar mireasa, Nicoleta Beca, 31 de ani. Trăiesc liniștiți și fericiți în vila din Cobia, la 10 km de Găeşti.

În februarie 2016, Gheorghe Zamfir s-a cununat și religios la o biserică din oraşul natal, în Găeşti

Reuşise să divorţeze, după cinci ani, de franţuzoaica Marie Noelle cu care fusese căsătorit 20 de ani. Încă din timpul căsniciei cu Noelle, Gheorghe Zamfir a avut o relație extraconjugală cu Gina Tănase, care a durat până în anul 2009. Înainte de a părăsi casa artistului, femeia a luat din casă o sumedenie de bijuterii, tablouri și alte obiecte de valoare.


Oana Vențel, o vedetă populară în haină militară. Are peste 8 milioane de vizualizări

Ion Dolănescu și relația cu Maria Tănase. A fost unul dintre cei mai iubiți cântăreți de muzică populară

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre