Simona Ionescu / Redactor Șef

Ileana Stana Ionescu, de nerecunoscut la 85 de ani. ”Corpul nu mă mai ascultă”

Ileana Stana Ionescu, de nerecunoscut la 85 de ani. ”Corpul nu mă mai ascultă”
Draga noastră actriță Ileana Stana Ionescu a împlinit 85 de ani. Vârsta își spune cuvântul: părul a încărunțit, corpul s-a împuținat. Însă, are un ajutor prețios: Andrei Ionescu, cu care trăiește o frumoasă poveste de dragoste de peste 60 de ani. Nici gând să se întoarcă pe scenă.

Marea noastră actriță Ileana Stana Ionescu a împlinit 85 de ani. Nu a apărut în public de multă vreme. A declarat mai mulți regizori au încercat o convingă se reîntoarcă pe scenă, dar i-a refuzat cu diplomație. ”Corpul nu mă mai ascultă”, a mărturisit Ileana Stana Ionescu.

Ileana Stana Ionescu, de nerecunoscut la 85 de ani

Ileana Stana Ionescu are o carieră de excepție. A fost prezentă pe scenă timp de 63 de ani, iar în timpul ăsta a avut peste 300 de roluri în filme, piese de teatru și seriale de televiziune. S-a născut pe 14 septembrie 1936, în localitatea Brad, județul Hunedoara. A debutat ca actriță la vârsta de 19 ani. Din anul 1965, a lucrat la Teatrul Național București, după ce  fost remarcată de Radu Beligan. În legislatura 2000-2004, Ileana Stana Ionescu  a fost deputat, ca reprezentantă a minorității italienilor din România.

În anul 2018, îndrăgita actriţă a decis se retragă, la vârsta de 82 de ani, de pe scena teatrului. A jucat în sute de piese şi filme, devenind una dintre cele mai îndrăgite actriţe de comedie. Ileana Stana Ionescu a decis că este mai bine ca ultimii ani de viaţă să îi petreacă acasă, alături de soţul ei, Andrei Ionescu.

La acel moment, actriţa a declarat: „Am vrut să renunţ acum, ca să fiu în amintirea oamenilor aşa cum sunt astăzi. Am zis să întrerup teatrul, să trag cortina, cum se spune acum. Nu se poate şti ce-ţi oferă viaţa. Nu aş vrea să-mi pun colegii într-o situaţie neplăcută. Vreau să-şi aducă aminte de mine fermă, în putere, aşa cum am terminat de fapt teatrul, cum am ieşit din el. Soţul meu m-a ajutat foarte mult, m-a încurajat. Acum voi fi în familie, la căsuţa mea de care ne vom bucura. Vreau să ne bucurăm de tot ce e în jurul nostru”, a mărturist actrița Teatrului Național București.

Ileana Stana Ionescu are o carieră de excepție. A fost prezentă pe scenă timp de 63 de ani. ,A avut peste 300 de roluri în filme, piese de teatru și seriale de televiziune

Ileana Stana Ionescu: ”Corpul nu mă mai ascultă”

Ileana Stana Ionescu a declarat mai mulți regizori au încercat o convingă se reîntoarcă pe scenă, dar i-a refuzat cu diplomație.

”Am decis să fac un pas înapoi, acum vreo trei ani, atunci când am simţit că corpul nu mă mai ascultă. Nu regret decizia din simplul motiv că fizic nu mai puteam. Ştiam că vine o zi în care actorul, oricare ar fi numele său, iese din scenă o dată pentru totdeauna. Când nu te mai ţin puterile, cea mai bună decizie este mereu aceeaşi, să faci un pas în spate. E mai bine aşa, şi pentru tine, şi pentru cei din public care ţin la tine!,

Sunt bine, mulţumesc tuturor pentru gândurile bune pe care continui să le primesc constant. Nu mai am energia de altădată, motiv pentru care am încetat cu pregătirile spectaculoase din anii anteriori. Nu mai am energia de altădată şi nici motivaţiile de atunci. Ca atare, în ultimii ani nu a mai existat vreo masă festivă în zilele noastre aniversare. Mai degrabă preţuim cuvintele sensibile venite uneori şi de unde nu te aştepţi şi care sunt nişte cadouri total nesperate, dar extrem de bine primite!”, a declarat Ileana Stana Ionescu.

După 63 de ani petrecuți pe scenă, acum, majoritatea timpului și-l petrece la pat sau în fotoliu.

În anul 2018, îndrăgita actriţă Ileana Stana Ionescu a decis se retragă în plină glorie, la vârsta de 82 de ani, de pe scena teatrului
Ileana Stana Ionescu și-a cunoscut viitorul soț la Reşita, unde tânăra actriţă interpreta primul rol al carierei. Andrei Ionescu îi era coleg de distribuţie

Poveste de dragoste ca în romane

Ileana Stana Ionescu și-a cunoscut viitorul soț la Reşita, unde tânăra actriţă interpreta primul rol al carierei, în spectacolul „Şcoala femeilor“. Andrei Ionescu îi era coleg de distribuţie. A fost dragoste care a crescut în timp. „Eu eram amoreza, el amorezul. Uite aşa a început, pe loc, povestea noastră de iubire. M-am îndrăgostit de soţul meu de la început. Chiar în piesa în care am jucat. Eu sunt o fire pătimaşă, explozivă, agitată, în timp ce el este foarte liniştit, calm. Probabil de aici şi legătura noastră foarte puternică!“, a povestit actriţa într-un interviu mai vechi.

Cei doi au un băiat, Andrei Manuel, care este medic și locuieşte în America. Actriţa a suferit atunci când fiul ei a părăsit ţara, dar a înţeles că așa e mai bine pentru el. Tânărul i-a făcut pe cei doi actori bunicii unui puști foarte simpatic, Alexandru Luca.

”Am venit pe lume de Ziua Crucii. Poate de aici crezul deplin într-un Dumnezeu al tuturor oamenilor. Am avut parte de o familie care mi-a înţeles pasiunea pentru teatru, iar soarta a fost îngăduitoare cu mine, mi-a scos în cale la momentul oportun omul potrivit, alături de care am evoluat. Ne-am susţinut de mai mult de cinci decenii în profesie şi mai ales acasă. Am devenit cu timpul o singură fiinţă. Împărtăşim aceleaşi vise, aceleaşi bucurii şi emoţii. Dacă ai bucurii în viaţă, dar n-ai cu cine să le împarţi, degeaba. Aşa că da, ziua mea de naştere are o semnificaţie aparte. Una extraordinară”, a mărturisit actrița.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre