Simona Ionescu / Redactor Șef

Irina Loghin, căsnicie pe viață. ”La nuntă, l-am urcat pe o lădiță”

Irina Loghin, căsnicie pe viață. ”La nuntă, l-am urcat pe o lădiță”
Irina Loghin este omagiată așa cum se cuvine unui artist atât de iubit. A devenit un soi de comoară națională. Românii o iubesc de peste 60 de ani. O femeie frumoasă, curtată de mulți bărbați. Ea a ales unul, iar acum au peste 45 de ani de căsnicie. Poze de colecție.

Zilele acestea o vedeți pe Irina Loghin la ”Legendele” lui Dan Negru, dar a fost și în emisiunile lui Fuego, Măruță și Brancu. Toți i-au răscolit viața de dincolo de scenă, iar artista noastră dragă a răspuns cu sinceritate.

Irina Loghin, căsnicie pe viață

Irina Loghin a împlinit 82 de ani, din care 60 de carieră și 45 de căsătorie. Istoria ei începe acum 82 de ani, în Gura Vitioarei, pe Valea Teleajenului, în județul Prahova. Dragostea pentru cântec și talentul nemăsurat au făcut rapid să devină un star incontestabil al României.

Românii i-au arătat dragostea lor și sigur așa va fi și peste multe generații. A umplut stadioane, a avut recorduri de vânzări, a concertat în toată lumea. A lansat numeroase materiale discografice, având un repertoriu impresionant.

Este și acum o femeie frumoasă, dar în tinerețe bărbații cădeau la picioarele ei. Chipul ei frumos și vocea caldă, plus talentul excepțional, îi fascinau pe bărbați. S-au născut legende despre relațiile ei cu diverși artiști, dar în realitate în viața ei a fost un singur bărbat ”cu acte”.

A acceptat cererea în căsătorie a unui singur bărbat: Ion Cernea, fost sportiv, campion la lupte laureat cu argint la Roma (1960) și cu bronz la Tokio (1964). Cei doi sunt împreună de peste 45 de ani, dar bărbatul a fost mereu o prezență discretă.

Irina Loghin: ”La nuntă, l-am urcat pe o lădiță”

A fost adorată de mulți bărbați celebri, precum Ion Dolănescu, care i-a trimis scrisori de dragoste înflăcărate. Cântăreața de muzică populară a ales un bărbat mai puțin cunoscut publicului larg. Ion Cernea (84 de ani), luptător de lupte greco-romane, a reprezentat Romania la Jocurile Olimpice, dar si la Campionatele Europene si Mondiale.

Irina Loghin este și acum o femeie frumoasă, dar în tinerețe bărbații cădeau la picioarele ei

Mariajul celor doi a rezistat probei timpului și probei tentațiilor. Deși cei doi sunt împreună de atât timp, puțin știu cum arată soțul artistei, întrucât acesta evită expunerea publică.

Irina Loghin a povestit într-un interviu că l-a cunoscut pe Ion Cernea prin bunul ei prieten, Benone Sinulescu. ”Ion Cernea a fost primul și unicul meu bărbat cu acte. Trebuie însă să recunosc că nu am fost îndrăgostită nebunește. Eram mai înaltă decât el, iar la nuntă, în biserică, pe Cernea l-am urcat pe o lădiță’, a povestit cu sinceritate Irina Loghin.

”Când s-au cunoscut, Ion era campion la lupte greco-romane. Arăta bine, era manierat. Era și bun prieten cu Benone Sinulescu. Într-o zi au stabilit să meargă la ștrand, iar Benone a chemat-o și pe Irina. Au fost mulți care au încercat să o impresioneze, dar numai Ion a avut câștig de cauză”, a povestit în urmă cu câțiva ani un apropiat de-al Irinei Loghin.

Irina Loghin a acceptat cererea în căsătorie a unui singur bărbat: Ion Cernea, fost sportiv

Artista a suportat foarte greu sarcinile

În viața lor au apărut doi copii adorabili: Irinuca și Ciprian. Dar nu a fost ușor. Solista a povestit despre chinurile prin care a trecut pentru a deveni mamă: „Pe la treizeci şi cinci de ani, când m-am dus într-un turneu la Cluj, m-am interesat ce pot să fac, aflasem că la Cluj sunt profesori foarte buni.

M-am dus la un profesor ginecolog, ca să îmi facă un consult. Mi-a dat un tratament de șase luni, mi-a făcut histerosalpingografia. Îţi introduce un lichid, o soluţie în uter, care este înfiorătoare, ustură așa de tare! El a observat că am avut o răceală în copilărie, foarte puternică și netratată la timp.

Această analiză era și un tratament deoarece îmi introdusese lichidul acela și am devenit fertilă. Imediat, la nici o lună de zile, am rămas însărcinată”, a mărturisit interpreta în volumul ”Viața mea este ca un cântec”, lansat în anul 2012.

Artista a suportat foarte greu sarcinile. Însă, dorința de a fi mamă a fost mai presus. „Am avut sarcini toxice grele. Prima sarcină a fost cu Ciprian. Era în 1976. Atunci a început greul. Până la patru luni, când a mișcat, a fost ceva groaznic. În permanenţă aveam o stare de greaţă, o stare de rău foarte mare!”, a mai dezvăluit Irina Loghin, în cartea sa. Ciprian, fiul ei, are acum 44 de ani, iar Iriunca, fiica solistei, a împlinit 43 de ani.


Irina Loghin i-a influențat viața lui Fuego de când acesta s-a născut

Interviu-eveniment cu o „regină” care a petrecut 15 Revelioane cu Ceaușeștii

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre