Simona Ionescu / Redactor Șef

Scandal provocat de averea lui Prince. E în joc reputația legendarului artist

Scandal provocat de averea lui Prince. E în joc reputația legendarului artist
Legendarul cântăreț Prince s-a stins în 2016, iar de atunci familia s-a aflat într-o luptă aprigă privind moștenirea starului. După ce acest conflict s-a stins în urmă cu 2 ani, un alt scandal a început recent, provocat tot de averea lui Prince. Este în joc inclusiv reputația legendarului artist.

Un nou scandal a fost provocat de averea lui Prince. De data aceasta, luptele se dau pe două planuri și implică ani de muncă. Prince a murit în 2016, la vârsta de 57 de ani, din cauza unei supradoze de fentanil, în locuinţa sa din Paisley Park, în afara Minneapolis-ului. Din cauza faptului că legendarul artist nu a lăsat un testament, cei șase frați vitregi ai săi nu s-au înțeles asupra averii, astfel că au ajuns în instanță. 

Totul s-a încheiat însă în urmă cu 2 ani, în 2022, după ce moștenitorii lui Prince s-au pus, în sfârșit, de acord asupra împărțirii banilor. Recent însă, un nou scandal amenință să arunce totul în aer. De data aceasta subiect de scandal este un documentar despre viața lui Prince. Implicați sunt reprezentanții Netflix, dar și executorii averii lui Prince, alături de familia acestuia. 

Documentarul ar fi prea lung, spune familia lui Prince

În 2018, moștenitorii și executorii averii lui Prince au semnat un contract cu Netflix, prin care aprobau filmarea unui documentar de șase ore ce avea ca temă viața și cariera ce s-a întins pe 35 de ani, a legendarului cântăreț. 

Familia lui Prince și executorii averii, în scandal cu Netflix pe motiv că documentarul despre artist este prea lung

Problema este însă că versiunea finală a seriei tip documentar, a regizorului Ezra Edelman, are nouă ore, ceea ce-i nemulțumește profund pe executorii și familia star-ului. Aceștia amenință cu ruperea înțelegerii, din cauză că documentarul este cu trei ore mai lung. 

Netflix e „încrezător”, familia nici nu vrea să audă 

Deși Netflix este „încrezător că se poate ajunge la un compromis”, platforma rămâne într-un impas cu moștenitorii, deoarece Edelman, în vârstă de 49 de ani, se pare că „nu este interesat de o versiune trunchiată” a filmului.

În același timp, familia nu cedează și spune că dorește limitarea la 6 ore a poveștii biografice. Câștigătoarea premiului Emmy, Ava DuVernay, a fost inițial aleasă să regizeze documentarul, dar Edelman a preluat conducerea în urmă cu mai bine de patru ani.

Regizorul premiat cu Oscar pentru „OJ: Made in America” a finalizat de atunci proiectul despre Prince și chiar a organizat proiecții pentru familie și prieteni anul trecut, conform publicației.

Probleme și pe alt plan 

Cu toate acestea, executorii averii au avut probleme nu doar cu durata documentarului care acoperă întreaga carieră, ci și cu inexactitățile despre viața lui Prince. Practic, lupta se duce pe două planuri, iar reputația carierei artistului este în joc. 

Divergențe sunt și în ceea ce privește viața lui Prince, pe care documentarul nu ar fi portretizat-o așa cum trebuie

Diferențele creative au fost complicate și mai mult de faptul că moștenirea lui Prince a fost împărțită în două în 2022, ceea ce înseamnă că Edelman are nevoie de aprobarea ambelor părți: familia și cei care gestionează drepturile artistului.

Executorii moștenirii lui Prince sunt „pretențioși”

O sursă din industria muzicală a declarat pentru Page Six că moștenitorii, în ansamblul lor, sunt „incredibil de pretențioși,” deoarece este datoria executorilor să protejeze moștenirea lui Prince „cu mănuși de catifea.”

„Nu l-ai văzut niciodată pe Prince să lanseze ceva de calitate inferioară. Totul a fost atent verificat  și ajustat. Executorii încă mențin acel standard înalt,” explică sursa, susținând că versiunea actuală a proiectului „nu îl prezintă cu acuratețe pe legendarul Prince”, practic fiind în joc însăși reputația regretatului artist, care era recunoscut pentru faptul că orice ieșea din mâinile sale trebuia să fie perfect.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre