Richard Chamberlain, dezamăgit în dragoste. Și-a părăsit soţul după 33 de ani

Richard Chamberlain, dezamăgit în dragoste. Și-a părăsit soţul după 33 de ani
Richard Chamberlain a frânt multe inimi după ce a jucat rolul preotului din filmul ”Pasărea Spin”, dar a fost și Hamlet, Contele de Monte Cristo, D'Artagnan, Allan Quatermain. Rolurile i-au adus faima în întreaga lume. Femeile erau topite, dar el s-a căsătorit în secret cu un bărbat. Și-a părăsit soțul după 33 de ani.

Richard Chamberlain a devenit faimos cu roluri de top. Femeile erau topite după el, un bărbat arătos și talentat. Actorul american s-a însurat abia la 41 de ani și a fost discret cu viața personală. S-a despărțit de soțul lui după 33 de ani.

Richard Chamberlain, dezamăgit în dragoste

Richard Chamberlain are acum 87 de ani. Este câștigător de trei ori al Globului de Aur. A jucat în numeroase filme, unele devenite celebre: ”Pasărea spin”, „Omul cu masca de fier” și filmele cu aventurile lui Allan Quatermain. A avut roluri memorabile în Cei trei muşchetari, Infernul din zgârie-nori, Contele de Monte Cristo, Condurul şi trandafirul și încă multe altele.

După ce a apărut pe ecrane în imaginea preotului Ralph de Brikassar, împreună cu Rachel Ward în 1983, actorul purta ochelari negri. Filmul ”Pasărea spin” a făcut înconjurul lumii. Este povestea emoționantă despre o iubire interzisă, dintr-o tânără frumoasă și un preot.  Pentru rolul preotului în filmul „Thorn Birds”, actorul a fost numit „regele micilor serii de televiziune”.

Richard Chamberlain și-a ascuns mult timp orientarea sexuală. Îi era teamă că nu va mai primi roluri importante. Nu are copii, iar singurul cu care s-a afișat a fost scriitorul, producătorul și actorul Martin Rabbett. Cei doi au încheiat o căsătorie civilă cu el în 1984, dar formau un cuplu încă din 1977. Cuplul s-a stabilit în Hawaii. După 33 de ani, actorul şi-a părăsit iubitul. Richard Chamberlain afirma că situaţia este temporară, cei doi nu şi-au mai continuat relația.

Richard Chamberlain avea 25 de ani când a câștigat rolul din seria de televiziune Doctor Kildare care l-a făcut celebru
Richard Chamberlain are acum 87 de ani

Cine a fost soțul lui Richard Chamberlain

Martin Rabbett (67 de ani) este actor, scriitor, producător şi manager, dar a devenit cunoscut după ce s-a aflat că s-a căsătorit cu Richard Chamberlain. Când  şi-au început relaţia, Martin era relativ necunoscut. A jucat în câteva proiecte, iar după ce au devenit parteneri situația s-a schimbat.

Parteneriatul lor a dus în cele din urmă la roluri principale în mai multe filme. Unul dintre cele mai notabile proiecte bifate împreună a fost „Allan Quatermain şi Oraşul pierdut al aurului”, unde i-au interpretat pe fraţii Allan şi Robeson. În afară de proiectele lor de actorie, Martin a fost şi  managerul lui Chamberlain.

Înainte ca Martin să aibă o relaţie romantică cu Richard, el a mai avut o legătură cu actorul Wesley Eure la începutul anilor ’70. Rabbett este cu 19 ani mai tânăr decât faimosul actor. Din cauza faptului că în SUA nu se susţineau căsătorii  între personae gay, cei doi s-au mutat în 1986 în Hawaii, unde s-au bucurat de o uniune civilă.

Richard Chamberlain și actorul Martin Rabbett au încheiat o căsătorie civilă în 1984, dar formau un cuplu încă din 1977

Și-a părăsit soţul după 33 de ani

În 2010, Richard Chamberlain  a vrut să mai joace, dar Rabbett nu mai avea aceleaşi conexiuni pe care le folosea atunci când era activ la Hollywood. De fapt, nici nu mai credea în potenţialul partenerului său de a obţine roluri grele. Chamberlain a luat atunci un alt manager care i-a adus roluri. A decis să îl lase pe Rabbett în Hawaii şi să se mute înapoi în California.  De la întoarcerea în SUA, Chamberlain a fost un puternic susţinător al drepturilor LGBT.

”Descopăr cum este să fiu eu însumi. Am venit dintr-o familie în care toţi ne prefăceam că suntem perfecti. Ne-am jucat reciproc jocul de perfecţiune. Dar tocmai în ultimii ani, am simţit această minunată libertate de a fi cu adevărat doar eu însumi”, spunea actorul într-un interviu.