Ruby e de etnie rromă și se mândrește. Iată cum își face ouă țigănești! Rețeta secretă din șatră

Ruby e de etnie rromă și se mândrește. Iată cum își face ouă țigănești! Rețeta secretă din șatră
Ajunsă la 40 de kilograme, Ruby s-a hotărât să se pună pe mâncat. Și le-a arătat și fanilor săi cum își începe diminețile cu un preparat tradițional.

Să fie oare Ruby o gospodină desăvârșită? Sau a apelat tot la bunica ei pentru a-i servi un mic dejun spectaculos? Bruneta adesea a spus că bunica ei și ea sunt de etnie rromă și iată că au anumite preparate culinare specificie.

Ruby ne arată cum își începe ziua. Poftești pe loc dacă vezi ce mănâncă

Ruby nu a rezistat și a postat pe contul său de socializare preparatul culinare pe care îl adoră. E vorba de ouă țigănești.

Pentru a pregăti o asemenea minunăție, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 4 ouă, 5 roșii medii, decojite, un ardei gras, bine spălat și curățat.

Vă mai trebuie o ceapă mai mică sau mai mare, în funcție de preferințe, 2 linguri cu ulei, 4 căței de usturoi, câteva frunze de pătrunjel sau coriandru, 1 linguriță cu chimion, 1 linguriță cu paprika, sare și piper după gust.

Ouă țigănești, rețetă veche!

Rețeta este una culeasă din popor, din șatrele autentice din vremurile vechi.

Ouă țigănești – Mod de preparare

Se taie mărunt ceapa și la fel se procedează și cu usturoiul. De asemenea, se taie mărunt ardeiul, în timp ce roșiile vor fi tăiate în cubulețe. Dacă nu aveți roșii zemoase, se pot folosi și cele din conservă. Puneți ulei în tigaie și adăugați ceapa. Se lasă la călit câteva minute, dar aveți grijă să nu se ardă.

Puneți apoi usturoiul și mai lăsați două minute la călit. Adăugați acum ardeiul și lăsați la foc mediu aproximativ șapte minute. Se adaugă roșiile, cu tot cu zeamă, dar și paprika și chimionul. Din nou se lasă la fiert pentru un sfert de oră. Dacă vi se pare că roșiile sunt prea acre, puteți pune și o linguriță cu zahăr.

Lăsați sosul de roșii să scadă foarte bine, amestecând din când în când. Condimentați cu sare și piper măcinat, după gust. Faceți o adâncitură în sos cu spatele unui polonic și adăugați ușor ouăle, astfel încât să nu se spargă. Se acoperă tigaia cu capac și se lasă să fiarbă încă cinci minute sau puneți în cuptor pentru zece minute. Se poate presăra pe deasupra brânză și leuștean. Este un preparat care satisface toate gusturile.

Sursă foto: instagram