Simona Ionescu / Redactor Șef

Tartă cu vinete și roșii. Rețetă de gustare simplă

Tartă cu vinete și roșii. Rețetă de gustare simplă
Cu aluat fraged, ușor crocant, câteva rondele de vinete și rondele de roșii proaspete, dar și puțină mozzarella răzuită, putem pregăti o gustare simplă cu care să ne răsfățăm cât e ziua de mare.

Pentru o gustare simplă o tartă cu vinete și roșii este ideala. S servește gratinată cu mozzarella și aromată cu frunze proaspete de busuioc. Aluatul de tartă se prepară simplu, din trei ingrediente de bază: ou, unt și făină, iar legumele se găsesc din belșug pe piață, deci nu va fi o gustare costisitoare.

Delicioasa tartă cu vinete și roșii se poate servi ușor caldă, simplă, sau cu sosurile preferate, dar poate fi la fel de bună și rece, luată la pachet. Vinetele, roșiile și mozzarella fac echipă bună împreună, își întrepătrund gusturile într-o armonie mai mult decât perfectă, iar aluatul fragede de tartă le înnobilează gustul pe deplin.

Ce ne trebuie pentru rețeta Tartă cu vinete și roșii

Pentru aluat fraged de tartă: 350 gr făină, 125 gr unt gras, 1 ou, 1/2 linguriță sare, 3-4 linguri de apă rece, 1 vârf linguriță bicarbonat de sodiu

Pentru umplut: 1 vânătă, 2-3 roșii, puțin ulei de măsline, 200 gr mozzarella, 2-3 linguri de ketchup, sare și piper, busuioc, rozmarin, salvie

Cum procedăm pentru a prepara tarta

Începem prin a pregăti aluat fraged de tartă. Cernem făina într-un vas, o amestecăm cu sare și bicarbonat de sodiu, apoi adăugăm untul rece, tăiat în cuburi și oul. Cu vârfurile degetelor amestecăm ingredientele și adăugăm, treptat, apă rece, până obținem aluatul perfect, nelipicios și compact. Împachetăm aluatul în folie de prospețime și îl dăm la rece pentru 45-50 de minute.

După acest interval, scoatem aluatul fraged de la rece și tapetăm cu el interiorul unei forme de tartă de 26-28 cm, unsă cu unt și presărată cu făină. Putem opta și pentru hârtia de copt. Înțepăm aluatul din loc în loc cu o furculiță.  Așezăm în interior o hârtie de copt pe care o umplem cu boabe de fasole. Coacem aluatul de tartă pentru 10-12 minute, la 200 de grade, în cuptorul preîncălzit.

Între timp, pregătim ingredientele pentru umplutura tartei cu vinete și roșii. Feliem vânăta și presărăm sare peste felii. Le lăsăm așa 10 minute să se evapore lichidul amărui, apoi le tamponăm cu prosoape absorbante. Tragem feliile de vânătă la tigaia grill, unsă ușor cu ulei, doar până se pătrund ușor și încep să se deshidrateze. Feliem roșiile și le stropim cu puțin ulei de măsline.

Când aluatul de tartă este rumenit, scoatem forma din cuptor și îndepărtăm hârtia cu boabele de fasole. Lăsăm aluatul să se tempereze 2-3 minute. Apoi îl ungem cu ketchup. Presărăm puțină mozzarella și condimentele preferate, apoi așezăm, aleator, rondele de vinete și de roșii. Mai presărăm puțină mozzarella pe deasupra. Dăm din nou tarta cu vinete și roșii la cuptor, pentru 5-6 minute, atât cât să se gratineze frumos.

Sursa: Chefi la cuțite

Ce înseamnă să ai un „suflet bătrân”. Citește ca să vezi cum ești!

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre