Chef Nicolai Tand i-a surprins plăcut pe matinali preparând o rețetă delicioasă și spectaculoasă de ruladă de pui umplută cu multe legume și sos delicios. O explozie de gusturi și culori într-un preparat pe care îl puteți pregăti și voi, chiar pentru o masă festivă.

Ingrediente pentru Ruladă de pui umplută cu multe legume și sos delicios

1 pui întreg

condimente pentru pui

Pentru umplut:

orez

spanac

ceapă

morcovi

cartofi dulci

țelină apio

salam afumat

cimbru proaspăt

rozmarin proaspăt

usturoi

ciuperci

roșii

suc de roșii

sare și piper

Mod de preparare

Se începe cu pregătirea puiului care se taie pe jumătate și se dezosează cu grijă, astfel încât să se obțină o fâșie mare de carne. Carnea se asezonează cu condimente și se lasă la odihnit până când sunt pregătite toate ingredientele pentru umplutură. Oasele se fierb cu câteva legume și se face o supă care va fi folosită ulterior și la sos, dar și la alte preparate.

Orezul se spală bine și se lasă la hidratat în apă rce, aproximativ 2 ore. Se călesc ușor la tigaie,în ulei încins, o ceapă tocată, 2-3 căței de usturoi, apoi se adaugă spanacul, opărit în prealabil. Se amestecă bine și se dă deoparte. Restul de legume se spală, se pun într-o tavă și se dau la cuptor până se pătrund ușor Printre legume se adaugă și rozmarin și cimbru, dar și câțiva căței de usturoi. Apoi, se curăță, se toacă și se trag la tigaie în puțin ulei.

O parte din legume se dau deoparte pentru a fi folosite la sos. peste celelalte se adaugă orezul bine scurs și o parte din spanac. Se mai adaugă salam afumat tocat mărunt, pentru un plus de gust afumat. Această compoziție se întinde peste carnea de pui. Se rulează carnea peste umplutură, se leagă bine rulada cu ață de bucătărie și se așază într-o tavă cu puțin ulei și puțină supă. Se dă rulada la cuptor pentru 40 de minute, la 180 de grade.

Cât timp rulada de pui este la cuptor se pregătește sosul pentru servit rulada de pui. Legumele oprite, mai puțin spanacul, se procesează cu blenderul și se transformă într-un sos. Se adaugă cimbru, rozmarin, sos de roșii și supă de pui și se mai fierbe sosul câteva minute până se întrepătrund bine toate aromele.

Când rulada este gata, se lasă să se tempereze ușor, se feliază și se servește glazurată cu sos, alături de spanacul oprit și fâșii de legume coapte la cuptor.

Sursa: Chefi la cuțite

Exclusiv. Oana Roman se mărită cu Marius, dar a luat o decizie radicală și dură

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp