Rulouri cu scorțișoară, o plăcintă vegană 100%

Rulouri cu scorțișoară, o plăcintă vegană 100%
Imaginați-vă paradisul. Are gust de mere coapte, pudrate cu scorțișoară. Mai puneți alături și o glazură de zahăr și brânză, opțional.

Vă propunem azi o rețetă de Rulouri cu scorțișoară, o plăcintă vegană. Veți fi cu adevărat încântați de rezultate. Opțional,  mai puteți adăuga o glazură din cremă de brânză.

Ingrediente pentru Rulouri cu scorțișoară

Aluat: 3 căni (450 g) făină simplă

2 lingurițe (10 g) drojdie uscată instant

1/2 cană (125 g) iaurt simplu de nucă de cocos, la temperatura camerei

1/4 cană (45 g) zahăr brut

1/3 linguriță sare fină

1 cană (250 g) lapte de soia

Umplutură: 5 mere

1 lingura unt vegan

2 linguri zahăr de cocos

Glazura cu scorțișoară: 1/2 cană (90 g) zahăr brut

1 lingură de scorțișoară măcinată

1/2 linguriță nucșoara măcinată

2 linguri de unt vegan, la temperatura camerei

Glazura cu crema de brânză (opțional): 1 cană (140 g) zahăr pudră

2/3 cană (70 g) cremă de brânză la alegere

Mod de preparare

Folosiți cântare pentru această rețetă și să testați dacă drojdia este activă (asigurați-vă că drojdia are mai puțin de 6 luni). Adăugați făina într-un castron mare și apoi drojdia, într-o adâncitură.  Acoperiți cu făină, apoi adăugați iaurtul, zahărul și sare în bol. Ascunderea drojdiei este importantă pentru a o ține departe de sare, care altfel ar dezactiva drojdia. Se lasă deoparte.

Încălziți laptele de soia într-o cratiță până când este în jur de 40-50 C. Dacă nu aveți un termometru puteți testa cu degetul – laptele trebuie să fie destul de cald, dar totuși confortabil și nu fierbinte. Turnați laptele cald în amestecul de făină și, folosind o lingură de lemn, amestecați până când aluatul devine prea gros pentru a fi amestecat.

Înfăinați blatul și puneți aluatul deasupra. Frământați timp de 7-8 minute sau până când aluatul devine neted și elastic, adăugând mai multă făină doar cât este necesar pentru a nu se lipi aluatul de mâini și de blat. Spălați bolul de mixare, uscați și apoi uleiați ușor. Puneți aluatul în bol, apoi acoperiți și lăsați-l într-un loc cald timp de 1 oră sau până când își dublează volumul.

Între timp, pregătiți umplutura de plăcintă cu mere. Decupați merele și tăiați-le în cuburi de 1 cm. Puneți untul, zahărul și merele tăiate cubulețe într-o cratiță medie și gătiți la foc mediu aproximativ 20 de minute, amestecând din când în când, sau până când merele s-au înmuiat complet. Opriți focul și lăsați deoparte să se răcească.

Într-un castron mic faceți zahărul de scorțișoară amestecând zahărul, scorțișoara și nucșoara. Veți folosi untul în pasul următor.

Coacere și servire

Ungeți o tavă mare și adâncă de copt (a noastră era de 33 cm x 25 cm) cu unt sau ulei și puneți-o deoparte. După ce aluatul a crescut, întindeți aluatul într-un dreptunghi mare de aproximativ 1 cm grosime. Întindeți untul pus deoparte pe toată suprafața, apoi acoperiți cu un strat uniform de zahăr de scorțișoară. Încercați să acoperiți întregul dreptunghi uniform. Apoi, întindeți deasupra amestecul de mere răcit și întindeți din nou uniform.

Acum este timpul să rostogoliți bușteanul. Începând de la capătul lung, rulați partea laterală pentru a crea un buștean lung. Trebuie rulat estul de strâns, dar fără a strivi aluatul. Odată ce ați creat un buștean, este timpul să îl tăiați în 12 felii egale. Cel mai bun mod de a face acest lucru este cu ața dentară, deși un cuțit foarte ascuțit va funcționa la fel de bine. Așezați fiecare felie, cu partea tăiată în sus, în tava unsă.

Preîncălziți cuptorul la 180 C și lăsați deoparte tava acoperită cu suluri într-un loc cald să crească încă 30 de minute în timp ce cuptorul se preîncălzește. Coaceți timp de 25 de minute, sau până când sulurile sunt aurii deasupra. Ungeți sulurile proaspăt coapte cu unt vegan suplimentar pentru a obține un blat lucios – și vă puteți bucura de ele când sunt calde sau lăsați să se răcească și urmați următorul pas.

Pentru a face glazura opțională cu cremă de brânză, cerneți zahărul pudră într-un castron. Adăugați crema de brânză și vanilie. Se amestecă până la omogenizare, apoi se întinde deasupra pe Rulourile cu scorțișoară, scrie Panaceaspantryblog.com.

Sursa foto: Panaceaspantryblog.com