Rulouri de pui cu dovlecel – o mâncare foarte gustoasă, sănătoasă și ușor de preparat. Concepută special pentru a diversifica bucatele cu piept de pui. Rețeta de mai jos e delicioasă, vă propunem și vouă să o încercați. Această rețetă de rulouri poate fi atribuită categoriei de preparate dietetice. Dovlecii fini în combinație cu pieptul de pui sunt nemaipomenit de gustoși. Pot fi serviți ca atare sau alături de o garnitură.

Ingrediente rulouri de pui cu dovlecel: 

-un piept de pui fără os,

-1-2 dovlecei mici,

-pătrunjel verde tocat,

-sare,

-piper măcinat,

Mod de preparare:

Spălați dovleceii și tăiați în felii cât mai subțiri după care îi prăjiți pe grătar, 2-3 min pe fiecare parte. Pieptul de pui spălat și tăiat în felii mari se bate ca pentru șnițele. Se sărează și se piperează bucățile de carne.

Fiecare bucată se acoperă cu felii de dovlecel, se presară cu pătrunjel tocat și se rulează strâns prinzându-se în una-două scobitori.

De aici gusturile se pot împărți. Rulourile se pot coace la cuptor, unse cu puțin ulei sau se pot prăji pur și simplu în tigaie după ce le-am dat prin ou și pesmet. Varianta dietetică a acestor rulouri este prepararea lor la grătar.

Rulourile de pui cu dovlecel sunt un preparat rapid, cu ingrediente simple și puține, tocmai în ideea de a lăsa să se simtă aroma dovlecelului care prin prăjirea pe grătar capătă o savoare și o dulceața deosebită.

Foto: Facebook

Antricot de vită cu foie gras, dulceață de ceapă și brânză pane, rețetă gătită de Dorin Voiasciuc

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp