Antricot de vită cu foie gras, dulceață de ceapă și brânză pane, rețetă gătită de Dorin Voiasciuc

Antricot de vită cu foie gras, dulceață de ceapă și brânză pane, rețetă gătită de Dorin Voiasciuc
O rețetă care i-a impresionat pe jurați în ediția 8 a sezonului 9 Chefi la cuțite și pe care o prezentăm în cele ce urmează. Dorin Voiasciuc, un concurent în vârstă de 31 de ani, de meserie bucătar, i-a impresionat la maxim pe Chef Sorin Bontea, Chef Florin Dumitrescu și Chef Cătălin Scărlătescu cu rețeta sa.

Antricot de vită cu foie gras, pe brânză pane, cu dulceață de ceapă și piure de trufe – iată ingredientele unei rețete spectaculoase și complexe. V-o prezentăm în ideea că poate vă doriți ceva deosebit pe masa festivă de Paști, și nu sunteți neaparat fani miel.

Ingrediente pentru Antricot de vită cu foie gras

1250 gr antricot de vită, 800 gr brânză Taleggio, 300 gr fistic, 500 gr sfeclă roșie, 1 l vin roșu, 500 gr sare, 300 gr piper, 300 gr panko, 300 g făină albă, 4 ouă, 1 kg foie gras (rață), 500 gr prosciutto feliat, 250 gr unt cu 82% grăsime, rozmarin proaspat, 200 gr zahăr, 50 gr anason stelat, 500 gr ceapă roșie, 250 ml ulei de măsline, 250 ml ulei de floarea soarelui

Mod de preparare

Modul de preparare, în sine, al acestei rețete nu este chiar complicat, dacă ai cunoștințe în arta gătitului. Însă, trebuie respectați pașii importanți și mai trebuie puțină dexteritate pentru a le prepara pe toate în timpul recomandat.

Cum se prepară antricotul de vită. Se porționează carnea în patru bucăți egale și se condimentează cu sare și piper. Apoi, se lasă puțin la odihnit, după care se gătește pe o tigaie grill foarte încinsă. Se rumenește bine pe ambele părți și se păstrează la cald, acoperită, până când se pregătesc și celelalte elemente din rețetă.

Cum se prepară brânza Teleggio pane. Se porționează brânza în felii groase, cam de dimensiunea celor de antricot. Se pune într-un bol făina și în altul pesmetul panko. În al treilea bol se amestecă ouăle cu puțină sare. Ca și la șnițele, se trece brânza prin făină, apoi prin ouă, de două ori și la final prin pesmetul panko. Bucățile de brânză astfel pregătite se prăjesc în ulei de floarea soarelui încins la 180 de grade până sunt frumos rumenite. Se scot într-o sită să se scurgă.

Cum se prepară piureul de sfeclă roșie. Se curăță sfecla, se taie în cuburi și se fierbe în apă cu sare. Se scurge, se procesează cu blenderul și se adaugă puțin unt pentru cremozitate. Apoi se trece prin sită pentru a obține un piure fin.

Cum se prepară foie gras și dulceața de ceapă roșie. Ficatul de rață se porționează, apoi se pune in tigaia încinsă cu unt. Se asezonează cu sare și piper și se rumenește bine pe ambele părți. Se păstrează la cald ca și celelalte preparate. Pentru a prepara dulceață de ceapă, se taie ceapa julien, se pune în tigaie cu ulei de măsline și se mestecă până se pătrunde ușor. Se adaugă zahăr, vin roșu și anason stelat, pentru aromă și se fierbe până se reduce și se evaporă alcoolul.

Când toate aceste preparate sunt gătite se asamblează frumos pe farfurii. Se mai adaugă fistic tocat și piure de trufe.

Sursa: Chefi la cuțite

Adrian Sârbu iubește de 9 ani aceeași femeie. Cine este ea și care e diferența de vârstă dintre ei