Simona Ionescu / Redactor Șef

Rușii care adoptă copii ucrainieni primesc bani de la stat. Cât le intră în buzunar

Rușii care adoptă copii ucrainieni primesc bani de la stat. Cât le intră în buzunar
Războiul din Ucraina a lăsat pe drumul mulți copii care se pare că au fost acum adoptați de ruși. Există un motiv bine întemeiat.

Într-un mesaj pe care ulterior l-au șters, autoritățile din Rusia au anunțat că 1000 de copii ucrainieni au fost luați din Mariuopol și duși în țara lui Putin.

Rușii care adoptă copii ucrainieni primesc bani de la stat. Cât le intră în buzunar

Potrivit informațiilor oferite de biziday, autoritățile rusești au menționat într-un mesaj că au fost luați din Mariupol și duși în Rusia nu mai puțin de 1000 de copii, în scopul adopției. Ulterior, mesajul a fost șters. Informația a fost postată pe site-ul Administrației ruse pentru Familie și Copii din Krasnodar, unde se anunța că alți 300 de copii așteaptă în continuare să fie adoptați.

Mesajul a fost șters la scurt timp de la publicare, dar mulți jurnaliști au reușit să facă mai multe capturi de ecran. Sursele spun că micuții au fost adoptați de familii de ruși din Tyumen, Irkutsk, Kemerovo și Altai Krai.

E greu de vorbit despre umanitate aici, ținând cont de faptul că cei care face un asemenea gest primesc din partea statului echivalentul a 300 de dolari americani. Suma ajunge până la 2500 de dolari, în cazul copiiilor cu dizabilități.

Alți 30 de copii ucraineni au fost transferați forțat de oficialii ruși

Mai mult de atât, Directoratul pentru informații militare al Ucrainei (GUR) a transmis că oficialii ruși au transferat 30 de copii ucraineni din localitățile Khartsyzk, Ilovaysk și Zuhres din regiunea Donețk la Nijni Novgorod. Inițial s-a spus că micuții vor fi implicați în programe educaționale de formare pentru tineri.

Dar ISW afirmă că ar fi vorba de un transfer forțat al acestora dintr-un grup în altul “cu intenția de a distruge, total sau parțial, un grup național, etnic, rasial sau religios”. Iar acest lucru reprezintă o gravă încălcare a Convenției pentru Prevenirea și Reprimarea Genocidului. Oare ce se va alege aceste suflete nevinovate?

Sursă foto: europa libera

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre