Salată de vinete cu multe legume și cu sos tahini este rețeta cu care i-a răsfățat Vlăduț pe matinalii de la Super Neatza, rețetă pe care a denumit-o ”Vinete prietenoase”. Este o salată de post, fără maioneză, dar bogată în ingrediente și foarte consistentă, cu gust dens și delicios.
Ingrediente pentru Salată de vinete cu multe legume și tahini
3 vinete mari, 2 dovlecei, 250 gr ciuperci champignon, albe, 200 gr roșii cherry, 2 castraveți, 1 legătură de ceapă verde, 1-2 linguri ulei de susan, 1 lingură pastă de susan (tahini), sare și piper, ulei de măsline, zeamă de lămâie
Mod de preparare
Vinetele se spală bine se șterg și se așază într-o tavă de cuptor. Se înțeapă din loc în loc și se coc la 200 de grade pentru 40-50 de minute. Se lasă să se tempereze, se scurg bine și se dau la rece.
Între timp se pregătesc celelalte legume. Se toacă mărunt ciupercile și se așază într-o tavă, pe hârtie de copt. Se taie în sferturi roșiile și se așază lângă ciuperci. Se mai așază în tavă și dovleceii tocați cuburi, după ce li se îndepărtează partea cu semințe, dar și partea albă de la firele de ceapă, tocată rondele. Toate aceste legume se dau la cuptor la 180 de grade, pentru 5-6 minute să se deshidrateze ușor.
Cum se prepară salata de vinete cu legume coapte
Vinetele odihnite la rece se amestecă mai întâi cu pasta de susan, apoi cu puțin ulei și zeamă de lămâie. Legumele coapte la cuptor, după ce se răcesc se toacă mai mărunt și se adaugă peste amestecul de vinete cu tahini. La final se mai adaugă în salată și castraveții curățați de coajă și de miezul cu semințe și tocați cât mai mărunt, dar și frunzele verzi de ceapă tocate, de asemenea, mărunt. Acestea din urmă vor da o notă de prospețime salatei de vinete, dar și un gust mai deosebit.
Salata de vinete cu multe legume coapte, dar și cu pastă de susan se asezonează cu sare și piper, după gust și dacă mai necesită se mai adaugă puțin ulei și puțină zeamă de lămâie.
Sursa: Chefi la cuțite
Smiley dă ponturi de parenting. Cum se calmează bebelușul
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook