Simona Ionescu / Redactor Șef

Adevărul despre virusul ucigaș. Era în China din 2017?

Adevărul despre virusul ucigaș. Era în China din 2017?
În fiecare zi aflăm lucruri noi despre virusul care a ucis până acum aproape 3 milioane de persoane pe toată planeta. Oamenii de știință susțin că au descoperit noi virusuri „neașteptaţi” în Wuhan, locul din China de unde a plecat pandemia.

O veste care ne dă fiori. Oamenii de știință susțin că au descoperit noi virusuri „neașteptaţi” în Wuhan, locul din China de unde a apărut pandemia. Datele genetice dintr-un laborator agricol par să conțină coronavirusuri complet noi.

Adevărul despre virusul ucigaș. Era în China din 2017?

Virusul ucigaș a făcut aproape 3 milioane de victime, iar alți peste 134 de milioane de oameni sunt bolnavi de COVID-19, informează Organizația Mondială a Sănătății.

O echipă de cercetători declară că au găsit dovezi ale prezenței mai multor viruși,  inclusiv coronavirusuri noi, în genomurile agricole din laboratoarele din Wuhan și din alte orașe din China, scrie evz.ro.

Secvențele genetice ale culturilor precum orezul și bumbacul, publicate între 2017 și 2020, conțineau secvențele genetice complete ale noilor viruși care par a fi legați de boli umane precum MERS și SARS.

„Descoperirea neașteptată”, a spus echipa de cercetători. Oamenii de știință au relevat prezența bolilor umane periculoase în aceste facilități de cercetare agricolă. Ei sugerează că protocoalele de siguranță pot să nu fie la înălțime, iar virușii au fost eliberați accidental.

COVID-19. A fost eliberat accidental de la un laborator de cercetare?

În timp ce afirmațiile echipei sunt alarmante și merită investigate, ar fi înțelept ca toate concluziile să fie luate cu precauție până când alți cercetători să le aprobă munca de cercetare a echipei, fie o refac de la zero.

În special, unele dintre seturile de date examinate de cercetători provin din cercetările efectuate în 2017 la Institutul de Virologie Wuhan.

Instituția a fost implicată în ipoteza „extrem de puțin probabilă” că SARS-CoV-2, coronavirusul care provoacă COVID-19, ar fi fost eliberat accidental de la un laborator de cercetare.

Echipa din spatele noului studiu spune că laboratoarele agricole nu sunt supuse acelorași controale stricte privind pericolul biologic ca cercetarea medicală sau de virology. Asta ar face ca scurgerea dintr-un laborator să fie mai probabilă, scrie Futurism.

De reținut că toate acestea provin din cercetări pre-tipărite care nu au fost revizuite de un jurnal academic sau de alți experți în domeniu.


Reinfectarea cu virusul COVID-19, un pericol real! Avertizările făcute de oamenii de știință

Asta ne lipsea! Cercetătorii au descoperit o nouă mutație a coronavirusului

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre