O serie de alimente consumate seara, înainte de culcare, pot altera calitatea somnului și pot distruge sănătatea. Nutriționiștii și medicii recomandă ca acestea să nu fie niciodată consumate la cină. În caz contrar, pot apărea probleme grave, greu de gestionat. Iată lista alimentelor interzise înainte de culcare și explicația specialiștilor menită să vă convingă să le eliminați, pentru a avea o viață mai sănătoasă.
Cheesecake
Cheesecake-ul este foarte bogat în zahăr și grăsimi. Poate cauza creșteri bruște ale nivelului de zahăr din sânge, punând corpul să muncească suplimentar atunci când ar trebui să se odihnească. De asemenea, poate duce la dezechilibre în metabolism.
Îndulcitori artificiali
Acești îndulcitori pot declanșa creșteri ale insulinei, confunda metabolismul și pot crește poftele alimentare care te țin treaz noaptea. Corpul tău ajunge astfel într-un ciclu de neliniște continuă.
Pizza
Mâncată înainte de culcare, pizza este o rețetă pentru dezastru. Combinația de topping-uri grase și sosul de roșii acid poate provoca arsuri la stomac, împiedicându-te să dormi liniștit. În plus, forțează sistemul tău digestiv să lucreze în exces, ceea ce te privează de somnul profund necesar pentru refacerea corpului.
Băuturi energizante
Riscurile sunt mai serioase decât crezi. Aceste băuturi sunt pline de cofeină și alți stimulanți care îți pot accelera ritmul cardiac și pot preveni relaxarea corpului, făcându-l incapabil să se odihnească corect. În plus, multe conțin substanțe dovedit cancerigene.
Bacon
Bogate în sodiu și conservanți, bacon-ul poate ridica tensiunea arterială și poate face corpul să rețină apă, forțându-l să muncească mai mult pentru a circula sângele. Aceste efecte pot duce la un somn de proastă calitate și chiar la riscuri pentru sănătate pe termen lung.
Popcorn la microunde
Substanțele chimice din punga de popcorn, cum ar fi compușii perflorinați, sunt toxice. Aceste substanțe pot rămâne în corpul tău și pot afecta sistemul endocrin, influențând negativ somnul și sănătatea generală într-un mod pe care poate nu îl conștientizezi.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook