Simona Ionescu / Redactor Șef

Alimente care previn cancerul la sân. Ce nu trebuie să lipsească din alimentație

Alimente care previn cancerul la sân. Ce nu trebuie să lipsească din alimentație
Pentru că milioane de femei mor anual din cauza cancerului la sân, mai multe studii au încercat să găsească un stil de viaţă ce poate preveni această boală, concentrându-se în special pe alimentaţie. Iată alimente care previn cancerul la sân.

Potrivit specialiștilor, o serie de alimente previn cancerul la sân. Acestea sunt: pâine neagră, legume, ulei de măsline, lactate şi fructe. De asemene, acestea sunt bune și în curele de slăbit. 

Nutriționistul dr. Mary Flynn a analizat toate aceste studii, a trecut rezultatele prin filtrul propriilor cunoştinţe, apoi a creat o dietă capabilă să prevină cancerul la sân şi să contribuie la vindecarea femeilor care au fost deja diagnosticate cu această boală. Dieta anti cancer ajută şi la slăbit.

Alimente care previn cancerul la sân. Cum le dozăm

Nu trebuie să numeri calorii, ci doar să incluzi în alimentaţia ta anumite grupe de nutrienţi. Senzaţia de foame ar trebui să se regleze cu timpul aşa încât să consumi în jur de 1500 de calorii pe zi. Iată ce ar trebui să mănânci zilnic. 

6-7 porţii de carbohidraţi. O porţie poate însemna o felie de pâine, 25 de grame de orez sau paste, 150 grame de cartofi. Pastele şi pâinea ar trebui să fie integrale. Refuză produsele de patiserie, dulciurile etc.

Cel puţin patru porţii de legume crude pe zi. În mod ideal ar trebui să mănânci mai multe de atât.

4-5 porţii de grăsime. O porţie înseamnă o lingură cu ulei, două linguri cu nuci, alune, seminţe de floarea soarelui sau un sfert de avocado. Seminţele şi nucile sunt ideale în stare crudă, căci prin prăjire îşi pierd din proprietăţile nutritive. Uleiul se adaugă crud în salate. Sunt interzise prăjelile.

3 porţii de fructe. O porţie înseamnă un măr, patru caise, jumătate de banană, jumătate de kiwi sau trei prune. Ca şi legumele, fructele sunt ideale în stare crudă.

2 porţii de lactate. O porţie înseamnă 250 ml de lapte degresat, 25 grame brânză sau 125 ml iaurt. Pentru proteine poţi mânca şi ouă, dar nu prăjite.

„Probabil ai observat că din acest plan lipseşte carnea. Celor care nu pot renunţa la ea, dr. Flynn le dă voie să mănânce câte 350 grame de pui sau peşte în fiecare săptămână, dar nu mai mult de atât”.

Foto: Facebook

Experimente psihologice cu rezultate extrem de neașteptate. Ce au descoperit cercetătorii

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre