Alina Pușcaș a ajuns la medic să-și scoată niște alunițe, iar specialistul i-a explicat care e motivul pentru care acestea au apărut: nu și-a dezinfectat bijuteriile.
„Papiloame care apar la gât, mi-s spus doamna doctor, atunci când nu-ți dezinfectezi bijuteriile”
„Mi-am amintit… în timp ce vorbeam, am observat că se văd destul de bine aceste mici răni care sunt rămase de joi sau vineri, nu mai știu când am ajuns la dermatolog să-mi scot alunița de pe picior. Dar am scos-o pe aceea chirurgical. Acestea le-am scos cu un laser cu CO2 care, culmea, nu m-a durut aproape deloc.
Practic aceste alunițe, mă rog, au ele o denumire specifică, dar e mai simplu să zicem așa, alunițele acelea care apar de la soare. Sau papiloame care apar la gât, mi-s spus doamna doctor, atunci când nu-ți dezinfectezi bijuteriile. Eu am rămas un pic interzisă, ca să zic așa, pentru că i-am recunoscut doamnei doctor că nu am dezinfectat niciodată nici o bijuterie. Și mi-a spus că este cazul să o fac”, a mărturisit Alina Pușcaș pe rețeua de socializare.
Cât de periculoase pot fi bijuteriile
Pentru orice femeie, bijuteriile sunt un lucru important, dar sunt puține doamne care știu că aceste pot fi un pericol pentru sănătate. Odată ce le veți utiliza o perioadă lungă, fie că e vorba de inele, brățări, cercei sau coliere, acestea pot provoca iritații la nivelul pielii, infecții cu diferite virusuri sau chiar se poate dezvolta aiurea o parte a corpului.
Bijuteriile pot duce la apariția dermatitelor de contact, infecții cronice sau vă puteți trezi cu apariția altor boli, asta dacă există particule foarte mici de sânge infectate. Pentru a nu trece printr-un coșmar, dezinfectați cât mai des bijuteriile.
Gablonturile și piercingul, extrem de periculoase
Specialiștii trag un semnal de alarmă și asupra pericolului la care vă expuneți atunci când utilizați gablonțuri sau dacă faceți parte din categoria celor care adoră să aibă piercing. Dacă cercelul folosit la piercing nu este dintr-un material prețios și, bineînțeles, nu e dezinfectat, vă puteți infecta cu dermatite, virusuri hepatice sau chiar HIV. De asemenea, puteți avea iritații acute dacă podoabele nu sunt finisate așa cum trebuie.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook