Poți avea dureri o oră, două, dar ele pot persista până la două zile! Problema este că o migrenă poate apărea oricând, mai ales atunci „când ți-e lumea mai dragă”. Află cum poți scăpa ușor de durerea de cap, fără medicamente, indiferent că ești în trafic, la locul de muncă sau un eveniment important.
Ce determină apariția durerilor de cap?
Evident, migrena apare în urma unui mod de viață nesănatos! Fumatul, alcoolul, dar și o plimbare în pe un bulevard cu trafic intens te poate cadorisi cu o durere de toată frumusețea. Asta pentru că toxinele împiedică oxigenarea corespunzătoare a creierului. Iar creierul este comoara ta, nu? Atunci protejează-l de acești factori nocivi!
Dar dacă totuși nu te regăsești prin situațiile date, află că migrenele sunt declanșate și de alte cauze:
# somnul prea puțin sau în exces;
# statul în casă preț de mai multe zile;
# lipsa de activitate fizică;
# stresul;
# dormitul cu televizorul aprins;
# sarcină;
# pilulele contraceptive;
# cafeaua în exces sau lipsa cafelei în cazul celor „prinși” de acest viciu;
Cum scapi de ele?
Simplu! În primul rând nu te mai gândi la medicamente. Efectul analgezicelor asupra migrenelor este foarte puțin eficient și întârziat. Nu trebuie decât să ai o pungă de hârtie la îndemână (deoarece cele de plastic sunt tratate chimic) și să respiri în ea, preț de un minut. Durerea dispare ca prin minune!
Ok! Dar ești în trafic, simți cum îți plesnește capul la fiecare claxon, iar situația nu-ți permite să te apuci să respiri în pungă. Atunci, respiră în palmă. Acoperă-ți orificiile respiratorii cu mâna și inspiră-expiră preț de 1-2 minute.
Pentru un plus de eficiență, mănâncă un drops sau o gumă cu aromă de mentă. Pentru mulți, menta este singura aromă pe care o pot suporta atunci când migrenele apar și sunt însoțite și de stări de vomă.
Apelează la puterea masajului. Dacă ești la locul de muncă, roagă o colegă să-ți maseze puțin zona care pulsează de durere. Ai putea s-o faci si tu, dar este mai eficient masajul făcut de o altă persoană, deoarece te poți relaxa total, iar efectul de detensionare a zonei este mai rapid.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook