Simona Ionescu / Redactor Șef

Ananas, fructul exotic plin de vitamine. Bun în caz de răceală și pentru inimă

Ananas, fructul exotic plin de vitamine. Bun în caz de răceală și pentru inimă
Ananasul este pe locul doi ca popularitate în rândul fructelor, după banane. Este aromat, dar și foarte sănătos. Este plin de vitamine și minerale, pe care le găsim mai greu în anotimpul rece.

Nutriționiștii americani au realizat o listă cu beneficii ale ananasului. Puțină lume le cunoaște. Să știți că în ananas se găsește o cantitate ridicată de vitamina C. Foarte important este și conținutul de minerale, fibre și enzime. Ajută sau previne o mulțime de afecțiuni.

Ananas, fructul exotic plin de vitamine și minerale

Ananasul are un conținut important de vitamina C, A, B1, B2, B3, mangan și bromelină, o enzimă de o importanță vitală. Mai conține cupru, vitaminele B1 si B6, fibre alimentare, acid folic și acid pantotenic.

  • Fructul exotic este un bun antiinflamator. Eficienta lor este datorata bromelinei, o enzimă prezentă în suc. Bromelina conținut în ananas poate fi utilă pentru reducerea inflamației și a durerii de genunchi pentru persoanele care suferă de artroză. Bromelina este o enzima utilizată timp de secole drept un ajutor digestiv datorită capacității sale de digerare a proteinelor.
  • 100 de grame de ananas contine 44% din aportul zilnic recomandat de mangan. Este necesar pentru creșterea și menținerea oaselor sănătoase.
  • Ananasul este foarte bogat în vitamina C, binecunoscută pentru stimularea sistemului imunitar. 58% din aportul zilnic recomandat se poate procura dintr-o porție de 100 de grame de ananas.

Ananas. Bun în caz de răceală și pentru inimă

Ananasul este bun pentru digestie. Are proprietatea de a dizolva proteinele, datorită unei enzime numită bromelaină. Este de ajutor și în cazul infecțiilor din tractul intestinal.

Bun în caz de răceală. Potrivit studiilor, sunt suficiente două rondele de ananas pentru a aduce în corp 50% din cantitatea de vitamina necesară într-o zi. Asta se traduce printr-o stare foarte bună a sistemului imunitar. Aceeași enzimă-minune, bromelaina, reduce cantitatea de mucus din gât și din nas, calmează tusea. Cei care suferă de diverse alergii și au sinsurile inflamate pot reduce simptomele dacă introduc ananansul în meniul zilnic.

Datorită vitaminii B6 și a numeroaselor minerale pe care le conține, ananasul face grețurile graviduțelor să dispară.

Ananas. Bun pentru hipertensiune arterială

  • Bromelaina din ananas blochează coagularea excesivă a sângelui. Consumul regulat de ananas duce la scăderea riscului de de hipertensiune arterială. Ananasul este bogat în potasiu și scade cantitatea de sare din organism.
  • Vitamina C din ananas previne formarea tartrului pe dinți. Potrivit studiilor, cei care au deficiență de vitamina C în organism suferă de afecțiuni ale gingiilor și au dinții mai pătați.
  • Deși este dulce, ananasul are de fapt puține calorii. O jumătate de cană de ananas are doar 58 de calorii. Pentru că are un conținut mare de  fibre și de apă te hidratează și îți mai taie pofta de dulce.
  • În plus, ananasul conține numeroși antioxidanți care combat radicalii liberi din corp. Pielea își va păstra aspectul tânăr mai multă vreme. Bogat în vitamina A, fructul este de folos în menținerea vederii la parametric normali.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre