Simona Ionescu / Redactor Șef

Ananas, un fruct aromat, gustos, dar și foarte sănătos

Ananas, un fruct aromat, gustos, dar și foarte sănătos
Ananasul e pe locul doi ca popularitate în rândul fructelor, după banane. Este aromat, gustos, dar și foarte sănătos.

Ananasul este o sursă exotică de sănătate. Fruct nobil, aromat și extrem de delicios. Nu lipsea de pe mesele regilor în secolele trecute. Are un gust foarte bun și aduce multe beneficii pentru sănătate.

Ananas, un fruct aromat, gustos, dar și foarte sănătos

Ananas, fructul sursă bogată de vitamine, minerale și fibre naturale pentru organism.

Atunci când alegi un ananas, țepii de pe coaja acestuia te pot împiedica să îl alegi pe cel care trebuie. De aceea, încearcă să pui degetele între solzii de pe coajă și să apeși ușor fructul. El nu trebuie să fie nici prea tare, nici prea moale, iar când îi miroși coaja, trebuie să aibă o aromă discretă, dulce și aromată. De asemenea, frunzele trebuie să fie verzi și, important, frunctul să nu fie lovit. Acest lucru poate afecta calitatea pulpei.

Ananas. Beneficii pentru sănătate

Fructele de ananas conțin fiert, potasiu, magneziu, mangan, calciu, glucide, acid folic, fibre, fitonutrienți, antioxidanți, dar și vitamine precum C, B1, B5 și B6. Mai mult, are zero grăsimi și zero colesterol, 100 de grame de ananas conținând doar 50 de calorii.

  • Conform studiilor, vitaminele pe care fructul de ananas le conține protejează celulele sănătoase de radicalii liberi, adesea responsabili de apariția cancerului. Acest fruct furnizează organismului doza zilnică de care necesară de vitamina C și A, adjuvant pentru celulele deteriorate.
  • Ananasul este bogat în potasiu care reduce cantitatea de sare din organism și conduce la scăderea riscului de apariție a  hipertensiunii arteriale.
  • Conținutul ridicat de vitamina C ajută organismul să lupte împotriva bolilor cardiovasculare și a durerilor articulare. Datorită conținutului de bromelaină, ananasul este indicat și la îmbunătățirea digestiei sau prevenirea balonării.
  • Bogat în mangan, mineral esențial în dezvoltarea unor oase puternice, ananasul ajută la păstrarea sănătății osoase. Manganul ajută la prevenirea osteoporozei, în special în rândul femeilor care se află la menopauză.
  • Vitamina A este responsabilă de menținerea sănătății vederii, protejând de degenerarea maculară. Consumul zilnic de ananas poate scădea semnificativ riscul de apariție a afecțiunilor oculare.
  • Ananansul conține și bromelină, un adjuvant și împotriva oxiurilor, viermii mici albi care afectează intestinele. De aceea, ananasul are proprietăți vermifuge și poate reduce inflamația apărută la nivelul intestinelor. Sursa: stiridinlume.ro

Când nu e bine să mâncăm grepfruit. Pot să apară probleme de sănătate

Tort fabulos cu frișcă și ananas, cu aromă exotică

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre