Simona Ionescu / Redactor Șef

Ananasul, fructul ideal pe timp de iarnă. Beneficii pentru sănătate

Ananasul, fructul ideal pe timp de iarnă. Beneficii pentru sănătate
Avem nevoie de vitamine, mai ales iarna când sunt puține fructe. Ananasul e pe locul doi ca popularitate în rândul fructelor, după banane. Este aromat, gustos, dar și foarte sănătos. Beneficii pentru sănătate.

Ananasul este pe locul doi ca popularitate în rândul fructelor, după banane. Este dulce, ușor acrișor pe alocuri și are nenumărate beneficii pentru sănătate.

Nutriționiștii americani au realizat o listă cu beneficii ale anansului pe care puțină lume le cunoaște.

Ananasul. Fructul ideal pe timp de iarnă

Ananasul este originar din sudul Braziliei si Paraguay. Acest fruct vine dintr-un spațiu sălbatic. Inițial a fost considerat necomestibil, scrie doctorulzilei.ro.

Elementele nutritive cele mai importante din ananas sunt cantitatea ridicată de vitamina C, vitaminele A, B1, B2, B3, mangan și bromelina, o enzimă de o importanță vitală.

Annasul mai conține cupru, vitaminele B1 si B6, fibre alimentare, acid folic și acid pantotenic.

Ananas. Beneficii pentru sănătate

Fructul este un bun antiinflamator. Parțile diferite ale ananasului ajută la lupta împotriva multor boli. Eficienta lor este datorata bromelinei, o enzima prezentă în suc.

Bromelina conținut în ananas poate fi utilă pentru reducerea inflamației și a durerii de genunchi pentru persoanele care sufera de artroză.

Manganul este unul dintre elementele importante necesare pentru creșterea și menținerea oaselor sănătoase. 100 de grame de ananas contine 44% din aportul zilnic recomandat de mangan.

Bromelina este o enzima utilizată timp de secole drept un ajutor digestiv datorită capacității sale de digerare a proteinelor.

Ananasul este foarte bogat în vitamina C, binecunoscută pentru stimularea sistemului imunitar. 58% din aportul zilnic recomandat se poate procura dintr-o porție de 100 de grame de ananas.


Iată ceva ce nu știați. Când trebuie să bem, de fapt, cafeaua cu lapte

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre