Doar puțini oameni sunt conștienți de faptul că apa din comerț poate distruge rinichii. Pentru a nu avea probleme, e suficient să citiți eticheta și să țineți cont de recomandările lui Adrian Vornicu, specialist în micro nutriție și bioelectronică. Acesta le recomandă românilor să citească atent etichetele apelor pe care le cumpără pentru consum și să caute mențiunea TDS – total solide dizolvate.
La ce indice trebuie să fii atent când citești eticheta
„Întotdeauna pe o sticlă cu apă plată există o mențiune, se numește reziduu sec la 180 grade. Rog telespectatorii să urmărească întotdeauna această mențiune. Reziduu sec 180 de grade – în sensul că acea apă este pusă într-un vas pe temperatura de 180 de grade Celsius și se lasă a se evapora, apoi este cântărită, pur și simplu, greutatea mineralelor care rămân, și vedem cât de dură este acea apă.
@vatraeco♬ original sound – VatraEco
Recomandarea pe care o fac cei din Asociația de Bioelectronică, și nu doar ei, profesorul Marc care este unul din cei mai mari specialiști ai apei, este să bem o apă cu un reziduu sec ideal sub 100”, a explicat specialistul într-o intervenție.
Apa din comerț poate distruge rinichii
Conform lui Adrian Vornicu, „între 100 și 200 este o apă medie, peste 200 și 300 este o apă care începe să te încarce renal. Deci între 100 și 200 este o apă neutră: nici nu elimină deșeurile metabolice, dar nici nu te încarcă. Peste 200 începe să te încarce. Deci, ideal este să bem o apă sub 100”, a arătat specialistul în bioelectronică.
Câtă apă trebuie să bea zilnic un om
Puțini oameni beau zilnic cantitatea necesară de apă. Necesarul zilnic de apă pentru a avea un organism sănătos este ușor de calculat. E nevoie să beți 0,5 litri de apă pentru fiecare 15 kg din greutatea corpului. Aceasta înseamnă că o persoană care cântărește 80 kg ar trebui să bea 2,5 l de apă pe zi.
Atenție însă, calculul și necesarul se referă strict la apă, nicidecum la lichide în general. Dacă beți sucuri, limonadă, fresh-uri, bere sau alte băuturi, cantitatea lor nu poate fi luată în calcul. Ba mai mult, în astfel de cazuri, recomandarea medicilor este să creșteți aportul de apă.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook