Simona Ionescu / Redactor Șef

Astenia de toamnă poate fi învinsă. Câteva alimente banale fac minuni

Astenia de toamnă poate fi învinsă. Câteva alimente banale fac minuni
Una dintre problemele cu care se confruntă fiecare persoană toamna este astenia. Cum redeveniți energici.

Chiar dacă la prima vedere nu îi dați atenție, astenia de toamnă vă poate crea mari probleme. Care sunt cele mai bune soluții.

Astenia de toamnă poate fi învinsă. Câteva alimente banale fac minuni

Oboseală cronică și lipsă de randament, ba chiar și anxietate? E clar că suferiți de astenie de toamnă. Potrivit specialiștilor, astenia nu trebuie considerată o boală. Este doar un sindrom cu care se confruntă majoritatea oamenilor și care are loc la schimbările sezoniere.

Totul este legat de lipsa melatoninei care crește atunci când lumina solară scade și atunci intervine senzația de oboseală. Cum îi veniți de hac? Printr-o alimentație corectă. Oamenii de știință susțin că trebuie să vă schimbați rapid dieta și să alegeți atât leguminoase și nuci, dar și vegetale, care sunt o bogăție de fier şi minerale, care vă dau energia de care aveți atât de multă nevoie.

Consumați cât mai mult pește

Excepțional în lupta cu astenia de toamnă este peștele, de aceea e indicat că consumați cât mai mult pește gras, precum somon, macrou, ton sau sardine.

Aceste tipuri sunt și bogate în acizi grași Omega 3, nutrientul care vă ajută ca funcțiile creierului să funcționeze la capacitate maximă. De asemenea, optați pentru dovleac, dar și avocado, semințe de chia și ulei de măsline.

Hidratați-vă corespunzător

Când vine vorba de oboseală, specialiștii spun că este și un semn de deshidratare, de aceea trebuie să consumați cât mai multă apă. Încercați să petreceți cât mai mult timp în aer liber, chiar dacă afară nu e soare. Nu trebuie să uitați că lumina naturală este extrem de importantă pentru sănătatea mentală.

De asemenea, nu trebuie să treacă nici o zi în care să nu faceți sport. Nu e nevoie să mergeți la sală, sportul se poate face și acasă. Și, indiferent cât de mult ați avea de lucru, păstrați o oră pe zi și pentru propriile plăceri.

Sursă foto: dcnews

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre