Pline de antioxidanți, inclusiv vitamina C și licopen, specialiștii spun că trebuie să aveți grijă câte roșii consumați în fiecare zi. Dacă nu vreți să aveți probleme.
Sursă bogată de fibre
Grație licopenului conținut, considerat unul dintre cei mai puternici antioxidanți din acest moment, roșiile sunt indicate celor care probleme de inimă, dar și anumite tipuri de cancer. Aceste legume minunate țin greutatea sub control și ajută și la menținerea sănătății sistemului digestiv.
Tot roșiile sunt cele care conțin compuși ce subțiază sângele, de aceea se recomandă să fie mâncate de persoanele care au boli ce implică formarea cheagurilor de sânge. Sucul proaspăt de roșii sau roșiile bine coapte sunt cele mai bune pentru anemie. Cei care au astfel de probleme pot consuma zilnic câteva roșii sau să bea 150 ml de suc din tomate.
Simptomele alergiei la roșii
Cu toate acestea însă, roșiile pot conduce la apariția de probleme digestive, arsuri la stomac. Dacă mâncați multe roșii, e posibil să apară și refluxul gastroesofagian, dar și balonare, crampe abdominale și diaree.
Pe de altă parte, există și persoane care au intoleranță la roșii, care se manifestă prin mâncărime și poate duce la erupții cutanate. La primele simptome, specialiștii recomandă să vă prezentați imediat la medic pentru a primi ajutorul de care aveți nevoie.
Roșiile pot interacționa cu anumite medicamente
În altă ordine de idei, sunt puțini cei care că sunt anumite medicamente care interacționează cu roșiile, în special cele care țin aciditatea gastrică sub control sau medicamentele anticoagulante.
Pătează dantura mai mult decât tutunul și cafeaua
E necesar să reduceți consumul de roșii și dacă suferiți de astm bronșic, aveți menstre dureroase, boli ginecologice sau litiază renală sau pietre la rinichi. Mai mult, studiile au arătat și faptul că roșiile pătează dantura de cinci ori mai mult decât tutunul și cafeaua.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook