Simona Ionescu / Redactor Șef

Avertizare de la un expert COVID-19. „Varianta indiană ne va copleşi”

Avertizare de la un expert COVID-19. „Varianta indiană ne va copleşi”
Experții care analizează evoluția COVID-19 sunt în alertă. Ei spun că varianta indiană este mai transmisibilă decât precedenta. Ce este de făcut?

Ne bucurăm că s-au relaxat măsurile de protecție împotriva COVID-19, dar experții sunt neliniștiți. Varianta indiană a virusului (Delta) este puternic transmisibilă. Ar putea continua să se răspândească până când va „copleşi”.

Avertizare de la un expert COVID-19. „Varianta indiană ne va copleşi”

Avertizare expert COVID-19. Varianta Delta (indiană) reprezintă între 9% și 10% din contaminările din Franța, scrie evz.ro. Aceasta ar putea continua să se răspândească până când va „copleşi”, spune Alain Fisher, coordonatorul campaniei de vaccinare din Franța.

Vaccinarea îngrijitorilor este insuficientă, potrivit profesorului, citat de LE FIGARO. O constatare care l-a determinat să ia în considerare vaccinarea obligatorie.

„Varianta indiană ne va copleşi, este mai transmisibilă decât precedenta. Ar fi necesar ca 80% din populație să fie protejată, fie de vaccin, fie de faptul că a fost bolnavă”, estimează Alain Fischer. „Dificultatea cu această variantă este că există în primul rând o fază în care cineva nu este bolnav, dar în care cineva este deosebit de contagios,”, subliniază profesorul.

Cum poate fi oprită răspândirea virusului

Întrebat despre vaccinarea îngrijitorilor, Alain Fischer a insistat asupra faptului că „personalul sanitar nu este suficient vaccinat”. O constatare „inadmisibilă” în timp ce „această vaccinare este deschisă de mai multe luni.

Există o noțiune fundamentală care este exemplaritatea. Nu poate veni de la sine fără a oferi garanții de securitate. Acum știm că vaccinurile pe care le folosim protejează împotriva transmiterii”.

Trebuie să reacționăm la această situație. Trebuie să depunem eforturi mai mari pentru validitatea vaccinării”, a spus Alain Fischer.

Dacă acest lucru nu este suficient, „ar trebui recurgem la vaccinarea obligatorie”, avertizează profesorul. „Există deja, ca și în cazul hepatitei B. Alte țări au luat aceste măsuri. Va fi necesar să le luăm în considerare dacă nu ajungem acolo altfel, deoarece această observație nu poate fi acceptată, este o pericol pentru alții”.


Doctorița Flavia Groșan a avut dreptate! Și britanicii tratează la fel COVID-19

Americanii spun că au găsit leacul pentru COVID-19

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre