Simona Ionescu / Redactor Șef

Aveți grijă la aceste mâncăruri în vacanță. Vă pot crea mari neplăceri

Aveți grijă la aceste mâncăruri în vacanță. Vă pot crea mari neplăceri
Odată cu vacanța de vară, uităm de curele de slăbire și ne gândim la preparatele delicioase care satisfac toate gusturile. Atenție! Unele pot fi extrem de periculoase pentru sănătate.

Chiar dacă la prima vedere totul pare în ordine, bacteriile dăunătoare se pot ascunde în multe dintre preparatele culinare pe care le consumați în vacanța de vară.

Aveți grijă la aceste mâncăruri în vacanță. Vă pot crea mari neplăceri

Arată extraordinar, au un gust minunat, însă există preparate culinare pe care le consumăm în vacanță ce pot crea mari neplăceri. Iar pe primul loc se numără toxiinfecţiile alimentare ce apar, cel mai des, din cauza depozitării alimentelor în condiţii precare, la temperaturi ridicate.

Potrivit specialiștilor, când plecăm în concediu trebuie să fim extrem de atenți la carnea crudă și mult doritele fructe de mare. Dacă acestea nu sunt ținute la temperaturi corespunzătoare, sănătatea va avea de suferit. De aceea, atunci când le consumați, trebuie să fiți siguri că sunt pregătite așa cum scrie la carte.

Atenție sporită la mâncarea stradală

În întreaga lume, mâncarea stradală este la mare căutare. E într-adevăr gustoasă, încă cu greu vă puteți da seama dacă e și proaspătă. De aceea, specialiștii vă avertizează să fiți atenți la culoarea mâncării. Nu cumpărați din locuri unde preparatele culinare nu sunt acoperite și priviți câtă lume stă la rând să o achiziționeze. Multe persoane la coadă e semn bun.

Spălați foarte bine fructele și legumele

Dacă ajungeți într-o țară unde gradul de poluare este ridicat, spălați cât mai bine posibil fructele și legumele cumpărate din aer liber. Ideal ar fi să optați pentru cele ambalate sau din supermarket. Cât privește restaurantele, recomandate sunt acelea unde așteptați ceva până să găsiți o masă. Optați pentru restaurantele internaționale sau cele naționale.

Verificați ingredientele sosurilor

Sigur că sosurile sunt la mare căutare printre turiști, dar prudență maximă când le consumați. V-ar fi de mare folos dacă ați verifica lista de ingrediente din care sunt pregătite, mai ales dacă știți că aveți și ceva alergii.

Sursă foto: cancan

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre